In memoriam: Buddy Harman

Drumpionier van de Nashville-sound overleden

Artist news 25-08-2008 13:41

De Amerikaanse studiodrummer Buddy Harman is afgelopen donderdag, 21 augustus, overleden. Buddy, een van de pioniers van de Nashville-sound, was 79 jaar oud.

De linkshandige drummer werd op 23 december 1928 in Nashville geboren als Murrey Mizell Harman Jr. Zijn moeder speelde drums in de familieband en vormde Buddy's eerste inspiratiebron.

Later kwamen daar jazzdrummers als Gene Krupa en Buddy Rich bij.

Buddy groeide uit tot veelgevraagd studiomuzikant en is te horen op meer dan achttienduizend nummers die in Nashville werden opgenomen.

Daaronder bevinden zich coutry-klassiekers als Pretty Woman van Roy Orbison, Ring of Fire van Johnny Cash, Stand by Your Man van Tammy Wynette en Elvis Presley's Little Sister.

Buddy speelde op een vierlaags dikke Pearl drumkit van esdoorn (maple) uit de Masters Custom serie, Ziljan A-bekkens en Mastersound hi-hats, met Remo Coated Ambassador-vellen op z'n snare en Coated Emperors op z'n toms. Hij gebruikte drumstiks van Pro-Mark, model 5a met nylon tip.

Naast een uistekend drummer was Buddy Harman een begenadigd percussionist. In die rol is hij onder meer te horen op The Boxer van Simon and Garfunkel.
zoeken
zoeken