Drummer Myles Heskett weg bij Wolfmother

Bassist/toetsenist Chris Ross ook opgestapt

Artist news 07-08-2008 18:10

Drummer Myles Heskett en bassist/toetsenist Chris Ross zijn met onmiddellijke ingang gestopt als bandleden van de succesvolle Australische band Wolfmother.

Zanger/gitarist Andrew Stockdale is daarmee het enige overgebleven bandlid van het trio. Andrew zoekt nu nieuwe bandleden om vervolgens aan een nieuw Wolfmother-album te gaan werken.

Na de release van hun gelijknamige debuutalbum in mei 2006, tourde Wolfmother vrijwel non-stop twee jaar lang de wereld over. Langdurige fricties binnen de groep zorgden ervoor dat de drie bandleden in de tweede helft van 2007 besloten langdurige pauze te houden en na te denken over de toekomst

Hoewel de band begin 2008 opnieuw bij elkaar kwam, hebben Myles Heskett en Chris Ross er nu toch voor gekozen om de band te verlaten. Het duo werkt al enige tijd samen aan nieuwe nummers. Ze willen die samenwerking nu extra aandacht en energie geven.

Wolfmother's debuutalbum, waarop Lenny Castro en Dave Sardy op percussie te horen zijn naast Heskett's drums, is één van de meeest succesvolle releases van Australische bodem van de afgelopen honderd jaar. Ruim 1, 3 miljoen exemplaren werden er van verkocht en het album werd onderscheiden met de nodige Aria Awards en zelfs een Grammy - voor het eerst in 25 jaar dat een Australische band deze award in ontvangst mocht nemen.

Wolfmother's eerste live-dvd, 'Please Experience Wolfmother: Live', verscheen in November 2007 via Interschope.
zoeken
zoeken