Bill Ward wil andere openingsshow Ozzfest

Artist news 22-07-2004 01:48

Bill Ward, de drummer van Black Sabbath, heeft afstand genomen van de openingsact van Black Sabbath op Ozzfest 2004.

Black Sabbath begon het optreden met het nummer "Warpigs". Hierin werd in een videoprojectie een vergelijking gemaakt tussen George Bush en Adolf Hitler. Beiden kwamen samen in beeld onder de tekst: "Same shit different asshole". Bommen die uit vliegtuigen werden geworpen en een marcherende Hitler vormden eveneens onderdeel van de montage. De band vertoonde ook een afbeelding van Bush met een clownsneus op, met de titel "The White House Circus".

In een verklaring op zijn eigen website schrijft Bill Ward:

"When Black Sabbath open their show with 'War Pigs', it has been brought to my attention that the wide screen portrays President George W. Bush with a clown nose appearing with past war mongers, including Adolf Hitler. I wish to say this video structure does not represent my personal views towards President Bush. This video was made without my prior knowledge or consent."

Opmerkelijk genoeg heeft George Bush in het verleden aangegeven een groot liefhebber te zijn van Ozzy Osbourne en Black Sabbath. In 2002 kreeg Ozzy van de president een persoonlijke uitnodiging voor een diner in het White House.

De van oorsprong Britse Osbourne heeft een haat-liefde verhouding met de Verenigde Staten: in 1982 werd hij voor het leven verbannen uit de staat Texas nadat hij tegen een monument in Alamo had gepiest.

zoeken
zoeken