Link Logen hoopt op derde wereldrecord

Artist news 26-06-2008 11:42

Link Logen, oprichter van de Federation of Drums and Percussion LLC en met twee wereldrecords dubbelbassmarathon op zijn naam, is van plan om opnieuw een werelddrecord te vestigen door meer dan 85 uur achter elkaar een drumsolo te spelen.

Link hoopt hiermee niet alleen in het Guinness Book of World Records te komen, de bedoeling is ook om geld in te zamelen voor het Akron kinderziekenhuis en voor eeen lokale jongerenwerkgroep.

De uit Canton, Ohio-afkomstige drummer zal vrijdag 27 juni om 12:00 uur lokale tijd in de Margarita Factory beginnen met zijn recordpoging. De Margarita Factory blijft heel het weekend open totdat Link's recordpoging is afgelopen.

De setlist die Link zal spelen tijdens zijn uitputtingsslag, bevat onder meer tracks van AC/DC, Brian Setzer, Creed, Glenn Miller Orchestra, John Mayer, Motley Crue, Nickelback en Toto.

Link Logan vestigde zijn eerder wereldrecord door met zijn voeten 14 uur en 38 minuten lang op 160 bpm te spelen. Het tweede wereldrecord vestigde hij door de bassdrum tien en een half uur lang op 432 bpm te spelen.
zoeken
zoeken