Ro Krom laat Kraak & Smaak achter zich

'Boogie no more! I'll see you out there!'

Artist news 11-06-2008 10:35

Ro Krom heeft na uitvoerige onderhandelingen besloten te stoppen met zijn werk voor het succesvolle Nederlandse producersproduct Kraak & Smaak. "Een gezamenlijk besluit, maar na drie jaar intensief samenwerken toch jammer," aldus de drummer/zanger/producer. Krom was binnen de live band van K&S degene die het gesampelde drumwerk vertaalde naar live drums. Slagwerkwereld.com kreeg de ins- en outs van de break up.

"Ik ben vanaf het allereerste uur bij K&S. De afgelopen periode was echt een fantastische ervaring en kende hoogtepunten die maar weinig muzikanten zullen meemaken: uitverkochte shows aan de westkust van de Verenigde Staten, het voorprogramma van Faithless, veel optredens in Engeland en de shows in de Gelredome, het Sportpaleis in Antwerpen en Ahoy' waren cadeautjes!

Toen we net begonnen met de albums vertalen naar een live act waren we onbevangen, vrolijk en met een onbeperkte energie. Ik heb me al die tijd voor 200% ingezet, maar hoe groter en serieuzer een band wordt, des te minder onbevangen wordt de speelruimte. Ook bij K&S is dat het geval. Mijn persoonlijke situatie, de communicatie en ideeen én de wensen van K&S en haar management naar mij toe zijn inmiddels zodanig dat we hebben besloten onze samenwerking te stoppen. En natuurlijk is dat jammer; qua drummen, zingen en het uitvoeren van hun werk zat ik bij de band echt op mijn plek. Maar als je samenwerkt moeten de neuzen wel dezelfde kant op blijven staan."

Wat zijn nu je plannen na drie jaar Kraak & Smaak?

"Voor nu is het even pas op de plaats. Het is een hele overgang want qua tijd was het heel intensief. Desondanks is het wel een hele opluchting. Het was een gezamenlijk besluit en na een periode van overleg en onderhandelingen is dit de uitkomst waar we vrede mee hebben. Maar ik ben een gedreven muzikant en blijkbaar kan ik me per project maximaal een aantal jaar geven. Ik moet dan ook weer op zoek naar nieuwe dingen. Zo zit ik ook in elkaar, denk ik. Maar er is werk genoeg hoor. Met DJ Maestro en Rik Mol sta ik op het North Sea Jazz festival dit jaar. En ik heb net mijn album 'The Fatty Boom Project' uit. Hopelijk heb ik snel een goed project waarin ik kan drummen. De komende tijd richt ik me vooral op het dj'en. Mijn werk kun je op mijn website trouwens gratis downloaden. Je vindt daar mijn Mixtape en een aantal Fatty Boom bonus tracks."

Ro Krom is op Slagwerkwereld.com ook te zien in de video's bij het artikel 'Van groove tot groef, Ro Krom presenteert: Record Industry'. Hierin is hij host tijdens de tour bij Record Industry, de grootste vinylperserij in Europa. Hij neemt je in dit videoverslag stap voor stap mee door het hele productieproces van een plaat.
»» klik hier voor het artikel 'Van groove tot groef'

zoeken
zoeken