Ariën van Weesenbeek vertrokken bij Imperia

Artist news 18-06-2004 23:37

Imperia heeft een bezettingswisseling ondergaan. Drummer Ariën van Weesenbeek en gitarist Henri Sattler hebben zich beiden gedistantieerd van de band en besloten zich weer helemaal te richten op God Dethroned. Het vertrek zou te maken hebben met moeilijkheden wanneer beide bands veel gaan optreden: afspraken zouden elkaar gemakkelijk gaan bijten.

Als vervanger voor Ariën is drummer Steve Wolz aangetrokken. Wolz speelde eerder in de Duitse experimentele metalband Bethlehem, waar hij Markus Lossen opvolgde. Ook werkte hij met Deinonychus en in 2002 drumde hij de demo "The Dreams Are Dead" van A-Rise in.

Jan Yrlund, voormalig gitarist van Ancient Rites en Lacrimosa zal Henri Sattler vervangen

Zowel Ariën als Henri zullen 14 juli de studio induiken met God Dethroned. Er liggen negen nieuwe nummers klaar voor de opvolger van "Into the Lungs of Hell" uit 2003. De band gebruikt wederom de Berno Studio's in Malmo, Zweden. Ook bands als Vomitory, The Crown en Amon Amarth namen er albums op. Het nieuwe album moet volgens planning in november via Metal Blade Records uitkomen.

Begin september is Ariën met God Dethroned als headliner live te zien op Occultfest 2004. Andere bands die op dit festival in Hoogeveen spelen, zijn: Pleurisy, Mortuary IOD, Katafalk, Makiladoras, As It Burns, Morning en Devious.

Ondertussen is de release van Imperia's debuut "The Ancient Dance of Qetesh" opnieuw uitgesteld, dit maal tot eind juli. De CD wordt momenteel gemixt in Franky's Recording Kitchen in Nieuwleusen en dat duurt langer dan verwacht.
zoeken
zoeken