Eenmalig eerbetoon aan Herman van Boeyen

Viteffe speelt Vitesse-voor-effe

Artist news 10-10-2007 15:49

Zaterdag 13 oktober 2007 vindt er in Bazart te Den Haag een éénmalig eerbetoon plaats aan Herman van Boeyen en zijn band Vitesse. Tijdens deze tribute speelt een zeskoppige band, met Rob Boshuijzen op drums, een breed scala aan Vitesse-nummers en een aantal Nederpopclassics die gerelateerd zijn aan Vitesse. Onder de naam Viteffe (Vitesse-voor-effe) treedt ook een aantal gastmuzikanten op, waaronder enkele ex-bandleden. Van dit concert worden cd- en dvd-opnamen gemaakt.

Vitesse
Vitesse verwierf naam en faam als een van de beste live-bands van Nederland in de periode van eind jaren ’70 tot medio jaren ’80 van de vorige eeuw. De band rondom zanger/drummer Herman van Boeyen scoorde met up-tempo rock & roll-songs als Rosalyn en Good Lookin’ flinke hits. Bekende muzikanten als Herman Brood, Jan van der Meij (Powerplay) en Dany Lademacher (Wild Romance, The Radio’s, Paris Dandies) maakten allemaal voor kort of langere tijd deel uit van Vitesse.

In 1994 hield Herman van Boeyen het na 19 jaar Vitesse voor gezien. Fans hielden de herinnering echter in ere via de website www.hermanvanboeyen.nl. Begin 2007 kwam een aantal van die trouwe fans met het idee om een eerbetoon aan Vitesse te organiseren. Dit project kreeg de titel Viteffe (Vitesse-voor-effe).

Viteffe
Viteffe bestaat uit Vitesse-fans als drummer Rob Boshuijzen (Ice), gitarist Michael Riesenbeck (ex-China Blue), gitarist/zanger John Kuster (Downforce), toetsenist René van Spanje (Q65), bassist Johan Volman (Supramundane) en zanger Marco Miedema (Fool’s Dust).

Gastmuzikanten
Ook spelen de gastmuzikanten mee: Bassist Ruud Englebert speelde o.a. bij Vitesse, Hollander, Herman Brood’s Wild Romance en Thé Lau. Otto Cooymans speelde keyboards bij o.a. Vitesse en Hollander, en is nu wederom actief als toetsenist bij The Scene. Peter Langerak is gitarist en zanger bij The Blues Rock ’n Soul Review en heeft zijn muzikale sporen verdiend bij o.a. Vitesse, I’ve Got The Bullets en Anouk. Helemaal uit Duitsland komt bassist Guido Ludwig, die na zijn periode bij Vitesse o.a. speelde in de band van Marc Reece.

Goed doel
De opbrengsten van de avond komt ten goede aan de Stichting Jaimy. Deze stichting vervult wenslijsten van kinderoncologische afdeling van ziekenhuizen in Maastricht, Groningen, Leiden en Nijmegen. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld een playstation, een gameboy, spelletjes, maar bijvoorbeeld ook een laptop, het enige communicatiemiddel met de ‘buitenwereld’ zoals school, vriendjes en dergelijke.

Tickets
Viteffe, het eenmalig tribute to Vitesse, vindt plaats op Zaterdag 13 oktober 2007 en begint om 21:00 uur. De zaal gaat om 20:30 uur open.
Kaarten kosten in de voorverkoop: € 12,50 (afhalen bij Bazart). Reserveren via e-mail kan ook; kaarten kosten dan € 13,50. Prijs aan de avondkassa: € 15,-

Bekijk hier een drumsolo die Herman Van Boeyen gaf in 1988:

zoeken
zoeken