Martijn Bosman slaat nieuwe weg in

Kane-drummer verlaat groep na zes jaar samenwerking

Artist news 25-02-2007 13:49

Drummer Martijn Bosman heeft besloten de Haagse rockband Kane te verlaten. De Haarlemse muzikant, die eerder onder andere speelde bij Gotcha!, Loïs Lane, Ro & Paradise Funk en Dyzack, zegt dat het tijd is om nieuwe wegen in te slaan.

Bosman speelde zes jaar bij de band Kane. De drummer verklaart:
“Ik wil me verder ontwikkelen als muzikant. Maar ook hele andere dingen gaan doen. Om in beweging te blijven moet je soms een onverwachte afslag nemen, ruimte creëren voor een nieuw hoofdstuk.”

Kane-gitarist Dennis van Leeuwen heeft begrip voor het besluit van de drummer: “Als de behoefte opkomt om nieuwe dingen te gaan doen, is het logisch een dergelijke beslissing te respecteren. Dat doe ik dus ook.”

Zanger Dinand Woesthoff kijkt met plezier terug op de samenwerking met Martijn Bosman:

"Het is begin 2001. Martijn komt de studio in Delft binnen, een paar weken voordat we de opnames beginnen van onze 2e plaat 'So glad you made it'. Gast gaat zitten en begint te spelen, neemt de hele boel op sleeptouw en we zijn weg. Nu is het een tijd later. (...) Martijn gaat verder met z'n ding doen. Wij gaan verder ons ding doen. Het is goed. Het is wat het is."

Martijn Bosman was de vierde drummer in het tienjarig bestaan van Kane. Sammy de Fretes, Cyril Directie en André Kemp gingen hem voor.

Hans Eijkenaar speelde als sessiedrummer Kane's eerste album "As Long As You Want This" in.

zoeken
zoeken