Dirk Verbeuren is de nieuwe drummer van Megadeth

Belgische drummer verlaat Soilwork

Artist news 29-07-2016 11:11

Dirk Verbeuren zat als invaldrummer al sinds afgelopen mei op de drumkruk van Megadeth. De Amerikaanse trash-metal band heeft nu bekend gemaakt dat Verbeuren een vaste plek in de band krijgt. Dat heeft tot gevolg dat Verbeuren na 12 jaar zijn band Soilwork vaarwel zegt.

Verbeuren verklaart in een statement op zijn website:

"Ze zeggen wel eens dat de grootste beslissingen ook vaak de zwaarste zijn. Dit is er zeker een van die categorie. Als drummer heb ik altijd genoten van de evolutie van mijn carriëre. De afgelopen 12 jaar met Soilwork waren fantastisch, een deel van mijn leven waar ik ontzettend trots op ben. Toen ik benaderd werd door Megadeth was het alsof er een jongensdroom uitkwam. Het was iets waarvan ik nooit ook maar gedacht had dat het tot de mogelijkheden behoorde. Eerlijk gezegd had ik deze stap nooit kunnen maken zonder de support en de zegen van mijn Soilwork familie. Ik ben Bjorn, Sven, David, Sylvain en Markus dan ook heel wat verschuldigd."

Namens Soilwork laat gitarist Bjorn Strid weten:

"We willen Dirk het allerbeste wensen en we willen hem bedanken voor de afgelopen 12 jaar. Samen hebben we een muzikaal monster geschapen dat de grensen van de muziek verder heeft verlegd dan we zelf voor mogelijk hadden gehouden.

Bastian Thusgaard heeft tot nu toe de drumkruk bij Soilwork overgenomen. Of ook deze personeelswissel van blijvende aard is, is nog niet bekend.

zoeken
zoeken