Vinnie Colaiuta speelt weer op Gretsch

Superdrummer keert terug naar zijn roots

Artist news 07-06-2016 10:34

Vinnie Colaiuta gooide in de afgelopen paar jaar al zijn drummerken overboord. Zijn Zildjian bekkens werden Paiste, Zijn Gretsch drums werden Ludwig en vervolgens koos hij krap een jaar later voor het piepkleine Heuer drums. Nu keert Colaiuta weer terug op het oude nest. En hij kiest daarbij voor zijn oude liefde: zijn Gretsch USA Custom uit de jaren '90 die door Gretsch volledig gerestaureerd werd en van een nieuw kleurtje werd voorzien.

Colaiuta had jarenlang zijn eigen signature reeks bij Gretsch: een USA Custom set met witte ketels en zwarte hardware. Kennelijk was Vinnie erg gehecht aan een van deze sets, want zijn nieuwe kit is een van die sets uit de jaren '90. Gretsch verving de zwarte hardware voor chroom, en de witte kleur maakte plaats voor Cobalt Blue lak. 

Colaiuta gaat binnenkort op tournee met Sting en Peter Gabriel en voor deze 'Rock, Paper, Scissors' tour gebruikt hij een voor zijn doen grote drumkit: een 22"x18" bassdrum 8"x7", 10"x7", 12"x8" toms, 14"x14", 16"x16" en 18"x18" floortoms en 12"x41/2" en 14"x51/2" snaredrums. De hardware is afkomstig van DW, inclusief een uitgebreid racksysteem. 

Bekijk hieronder de bijzondere 'unboxing' video waarin Colaiuta zijn nieuwe drumkit uitpakt en in elkaar zet.

zoeken
zoeken