Fon Janssen werkt mee aan soloproject Henry Meeuws

Artist news 21-02-2005 22:10

Fon Janssen, bekend van onder andere Mennen en Project Fear, is een nieuwe samenwerking gestart. Hij is te horen op het tweede album van Medea, het soloproject van Henry Meeuws.

Het nieuwe album van Medea moet in november 2005 uitkomen. De schijf krijgt de titel "Room XVII" mee.

Opnieuw is het een veelbelovend conceptalbum geworden waar voor Henry Meeuws een indrukwekkende cast heeft weten te strikken.

We noemen naast drummer Fon Janssen onder meer muzikanten als Joss Mennen (Mennen), Rob Laarhoven (Casual Silence, ex-Darwin’s Pride), Edwin Balogh (Ayreon, Tamas, Supersonic), Sandra Peeters (V-Male), Maurice Fende (Jesus Christ Superstar), Marjolein Husken (Sylver Myst) en Dirk van Helmond (Queen Of Hearts).

In het concept zijn heden en verleden, fictie en non-fictie in elkaar verweven zijn. Centraal staat het thema schizofrenie tegen een achtergrond van de Nederlandse geschiedenis van de VOC, in het bijzonder de reis van het VOC schip De Batavia.

De muzikale loopbaan van Henry Meeuws gaat terug naar 1989, toen hij gitarist was van de melodieuze metal band Yarreth, waarmee hij drie demo’s uitbracht; ‘The Outcast’ (1989), ‘Two Sides’ (1992) en ‘Out Of The Daydream’ (1997).

In 1998 ging Meeuws solo met zijn Medea project. Een jaar later nam hij ook een solo-album op met klassieke stukken op de akoestische gitaar. Na enige tijd voelde Meeuws echter weer de kriebels opkomen om op het podium te staan en voor een live publiek te spelen.

In september 2000 vond hij zijn muzikale uitdaging als toetsenman en versterkte hij de Nederlandse progressieve symfonische rock band Casual Silence. Al snel had hij een groot aandeel in het schrijven en componeren van de muziek. Met Casual Silence nam hij begin 2003 het album ‘Once In a Blue Moon’ op.

Bijna tegelijkertijd kwam onder de naam Medea zijn eerste volwaardige solo album uit: ‘Individual Unique; een rock opera waarin het leven en werk van Michelangelo centraal staat. Hierin speelde Henry alle instrumenten zelf in en maakte hij gebruik van negen vocalisten. Het album kreeg zeer lovende kritieken. Nu staat hij voor de uitdaging om dit sublieme album in al zijn aspecten te overtreffen.
zoeken
zoeken