Konstantyn Napolov & Nien Kleinjan World Percussion

Tour door Nederland en Oekraine

Artist news 13-02-2014 11:02

De Slagwerker uit Oekra´ne die wij kennen van zijn eigen groep Davai Perkusion (zie ook het artikel in Slagwerkkrant 178), met optredens zowel in waardige concertzalen als tijdens een lichtvoetig muziekprogramma als "Join The Beat", heeft een nieuw project opgezet. Samen met Nederlandse slagwerker Niek Kleinjan doet Konstantyn Napolov een tournee van twee optredens in Nederland en vervolgens een hele rits concerten in de Oekra´ne. Daarbij worden ook twee opvallende premiŔres van slagwerkcomposities uitgevoerd.

 

Met Davai Perkusion nam Konstantyn Napolov deel aan de International Percussion Competition Luxemburg 2012. De groep was twee maal finalist van het Internationale Kamermuziekfestival Almere, won een eerste prijs bij Oh Oh Intro 2012 in Den Haag, was finalist van Dutch Classical Talent en won de eerste prijs op het Grachtenfestival Concours 2013.

Napolov die in Den Haag zijn Master’s Degree haalde en nu in Straatsburg (F) studeert voor zijn Erasmus studie, toont zich in zijn Nederlandse studiejaren een zeer begaafd en ook ondernemend muzikant. Hij gaat de diepte in met virtuoos klassiek slagwerk, maar speelt in 2009 net zo makkelijk voor 5000 man met ster-dj Armin van Buuren, of met het Steve Reich ensemble op popfestival Lowlands.

En nu is het dan tijd voor een solo-tournee, bijgestaan door Niek Kleinjan. Napolov:

‘We noemen het programma World Percussion omdat we stukken uitvoeren van over de hele wereld. Niek Kleinjan is een speciale gast bij mijn solotournee. We gaan niet samen stukken uitvoeren, maar spelen ieder een aantal solostukken voor slagwerk van wereldberoemde componisten. Daarbij gebruiken we alle mogelijke slaginstrumenten, zoals bekkens, snaredrums, marimba, vibrafoon, xylofoon, een hele slagwerkset-up, maar ook body-percussion en soms zelfs decorstukken.’  

Napolov speelt tijdens World Percussion een stuk dat speciaal voor hem werd geschreven door componist Maxim Shalygin: Musique De Fer. Dit stuk beleeft tijdens de tournee zijn wereldpremière.

Bekijk hier een video waar Napolov Musique De Fer uitvoert.

 

Ook Niek Kleinjan neemt een wereldpremière voor zijn rekening. Hij speelt Grab It van de Nederlandse componist Jacob ter Veldhuis.

Bekijk hier een video waarop Kleinjan dit werk uitvoert

 

Concertdata World Percussion in Nederland
29 maart, Het Grachtenhuis, Amsterdam
27 maart, De Nieuwe Regentes, Den Haag


Concertdata World Percussion in Oekraïne
18 April, concert Lviv philharmonic
19 April, workshop Lviv Conservatory
20 April, Art-Kvartira, Dnepropetrovsk 
22 April, Izolyatsia, Donetsk
23 April, workshop Donetsk
25 April, Kiev, Master Klass, Cultural Centre
26 April, workshop Kiev Conservatory
27 April, Odessa, Two days & Two nights Festival
28 April, Odessa, Two days & Two nights Festival
28 April, workshop Odessa Conservatory 

 

Konstantyn Napolov 
www.k-napolov.com


Niek KleinJan
www.niekkleinjan.nl

zoeken
zoeken