Cindy Blackman-Santana Group

Zaterdag 2 november in North Sea Jazz Club, Amsterdam

Artist news 01-10-2013 08:11

Ze heet tegenwoordig Blackman-Santana vanwege haar huwelijk met Carlos, en ze heeft een fling met de muziek van Tony Williams. Dat liet ze volop zien bij het indrukwekkende concert met Spectrum Road tijdens North Sea Jazz 2012 en op haar laatste eigen album Another Lifetime. De titel refereert aan Williams’ legendarische jazzrockgroep Lifetime. In de Amsterdamse North Sea Jazz Club komt ze materiaal van die cd uitvoeren, met haar eigen kwartet.

Cindy Blackman speelt hard, snel, en geheel in de geest van Tony Williams. In een interview in Slagwerkkrant, inmiddels twintig jaar geleden, gaf ze aan dat interactie, improvisatie en uitwisseling de belangrijke elementen in haar spel zijn. ‘In creatieve muziek gooi je jezelf voortdurend in de strijd. Je komt ergens tussen, je reageert op alles, je kan enorm uitpakken of muisstil zijn, in een en hetzelfde nummer. Elke keer dat je dat nummer speelt is het anders, en dat is precies waar je op uit bent. Creatieve muziek is alles, en alles-in-alles, als ik me daarmee duidelijk genoeg uitdruk. Als je jazz speelt, ben je in dialoog met de solist.’

Blackman werd bekend door haar strakke groovespel bij Lenny Kravitz. Ondertussen werkte ze aan haar carrière in de jazz, die inmiddels in elf cd’s onder eigen naam heeft geresulteerd.

November: 2, North Sea Jazz Club, Amsterdam.
Voor tickets, klik hier


Bekijk hier een video waarin ze met Spectrum Road speelt, 2012. 

 

zoeken
zoeken