Dit weekend: Simon Phillips en Protocol II

Nieuw album en tour

Artist news 05-11-2013 10:11

Simon Phillips komt met zijn kwartet op 9 november in de Boerderij in Zoetermeer spelen en op 10 november in Spirit of 66 in Verviers. Hij speelt repertoire van zijn gloednieuwe Protocol II album, een tribute aan zijn eersteling Protocol, die hij 25 jaar geleden uitbracht. Verwacht vuurwerk! Luister hier vast een voorproefje.

Het is precies 25 jaar geleden dat Simon Phillips zijn eerste cd onder eigen naam uitbracht, Protocol, een geniaal album dat perfect in de fusiontijdgeest van eind jaren tachtig paste. Die sound produceert Phillips op Protocol II opnieuw met die uit duizenden herkenbare grooves en fills.

Bekijk hier een live-teaser, en scroll naar onderen om het nieuwe album te beluisteren. Phillips zegt over zijn project: ‘Veertien jaar na mijn vorige album Vantage Point vond ik dat de tijd rijp was om weer een album te maken. Het moest live en organisch gaan klinken. Ik zocht er musici bij en vond Steve Weingart, Ernest Tibbs, en natuurlijk gitarist Andy Timmons, met wie ik al vaak speelde. Gaandeweg de opnames kwam als vanzelf steeds meer het Protocol-gevoel naar voren, vandaar de titel Protocol II.’ Met precies dat kwartet komt Simon Phillips in november naar de Benelux.

november:
9, De Boerderij, Zoetermeer
10, Spirit of 66, Verviers 

 Luister hier naar een compilatie van de tracks op Protocol II

En beluister op Spotify het hele album: Meer informatie: https://protocol-2.com

zoeken
zoeken