Madonna best verdienende popartiest

Artist news 01-01-2005 16:42

Madonna is de best verdienende popartiest van 2004.

De Re-Invention Tour leverde Madonna met een gemiddelde omzet van 2,23 miljoen dollar per nacht in totaal 125 miljoen dollar en een eerste plaats op.

Daarmee staat de popdiva bovenaan de lijst van veelverdieners in de popwereld van afgelopen jaar. Dat bericht de Canadese krant Pollstar.

Prince vergaarde 87,4 miljoen dollar met zijn Musicology-tour en staat daarmee op de tweede plaats. Hij gaf in 2004 in totaal 96 concerten in 69 steden. Hiermee werd 2004 een van de drukste jaren in zijn loopbaan. Met een ticketprijs van 148 dollar per kaartje is het niet zo raar dat Prince zijn rekening heeft kunnen spekken. Vooral oudere fans waren bereid om in de buidel te tasten om de Amerikaanse popartiest en zijn begeleidingsband, waaronder drummer John Blackwell, te zien.

Prince wordt op de voet gevolgd door de zangeres Céline Dion die met haar optredens in Las Vegas 80,4 miljoen dollar ophaalde. Dion maakt sinds 1995 gebruik van de Frans-Canadese sessiedrummer Dominique Messier tijdens haar tournees.

In de toptien van veelverdieners staan verder onder anderen Van Halen, Sting en Elton John.
zoeken
zoeken