Thijs Romeijn verlaat Krezip

Artist news 21-12-2004 14:46

Drummer Thijs Romeijn heeft Krezip verlaten. Volgens een persbericht van de band hebben beide partijen in goed overleg besloten om de samenwerking op de symbolische datum van 31 december 2004 te beëindigen. Romeijn was sinds 1999 drummer bij Krezip.

De opvolger van Thijs Romeijn is al bekend: het is de 22-jarige Bram van den Berg uit Tilburg (zie foto).

Van den Berg speelde tot nu toe bij One in a Million. Op dit moment verblijft Krezip in studio RS 29 van Oscar Holleman waar de groep werkt aan de opnames van een nieuw studio-album. Bram van den Berg kan direct aan de slag en drumt het nieuwe album in. De CD komt in het voorjaar van 2005 uit.

Een van de redenen die Romeijn voor zijn vertrek heeft aangegeven, is dat hij toe is aan een andere beroepsmatige invulling, al dan niet in de muziek. In het Krezip-persbericht verklaart Romeijn:
"Rond om de release en de periode daarna is altijd een hectische tijd met veel promotie en optredens in binnen- en buitenland. Ik wist niet zeker of ik dat weer wilde, dit is dus een goed moment om deze beslissing te nemen."

Musicfrom.nl meldt dat het vertrek van de drummer voor de achtergebleven One in a Million-leden nogal rauw op hun dak valt. Bassist Marcel Groenewegen:

"Wij zijn verbijsterd en erg geschrokken van Bram's keuze. We hebben besloten door te gaan met de band. Het avontuur is ooit begonnen met als doel zoveel mogelijk mooie, integere en bezielde muziek te maken en het einde van die droom is nog niet in zicht. Voor ons begint een nieuw hoofdstuk. Voorlopig valt drummer Pieter Holkenborg van de bevriende band Woost in. Ondertussen zullen we op zoek gaan naar iemand die de drumkruk definitief warm kan houden."

zoeken
zoeken