Op Je Oren Online

Audio bij de rubriek in Slagwerkkrant 161

Slagwerkkrant Plus 17-12-2010 16:15

In de rubriek Op Je Oren van Slagwerkkrant 161 lieten we de drie geblinddoekte recensenten luisteren naar het album 'Seven Frames Of Mind' van gitarist Chris Beckers met op drums Simon Phillips. Op een van de tracks speelde een andere drummer mee, en dat vertelden we er maar bij (maar niet dat het Marcel Serierse was), want ze hadden het weer moeilijk genoeg, die arme blinde luisteraars. Hoewel, Klaas Jan Stol had wel supersnel de hoofddrummer van dienst te pakken. Hieronder een samenvatting van de reacties, in het magazine lees je de complete commentaren.

Dit is een album van een gitarist, en al tijdens het eerste nummer herken ik opeens het onmiskenbare hihatwerk van Simon Phillips. Direct slaat de twijfel toe: zo snel de drummer raden én tijdens een eerste beluistering kan haast niet. Het tweede nummer geeft me honderd procent zekerheid als ik Phillips’ toms hoor. (...) Phillips klinkt ‘anders’ en geïnspireerd, net als bij Drum Affairs laatst (zie Slagwerkkrant 160). Hij blijft een van die drummers die grenzen kunnen blijven verleggen.

Dennis Boxem
Prachtige open grooves, geweldige timing en heerlijk stuiterende ghostnotes. Dit is een drummer die zijn grooves net zo overtuigd brengt als bijvoorbeeld een Vinnie Colaiuta dat kan, maar tegelijkertijd heeft hij alle groove van iemand als Steve Jordan. Aan de mix te horen betreft het hier een soloplaat van een gitarist, want op sommige plekken is er in de mix wel erg weinig ruimte voor de basgitaar en de drums. (...) Is het Keith Carlock?

Mark Eeftens
Een warm klinkende cd van een gitarist, waar hier en daar een saxofonist mag meedoen, of een trompettist, en er komt zelfs een mondharmonica om de hoek. (...) De plaat loopt regelmatig langs een eng ravijn - niet de spannende kant helaas, maar het ravijn van de wachtkamermuziek bij een wat jongere tandarts. De drummer is lastig te identificeren. Hij klinkt hier en daar best stevig, maar ook strak en funky, met ghostnotes. Juan van Emmerloot zou dit beslist gespeeld kunnen hebben.
zoeken
zoeken