Preview Namm-verslag 2010

De renaissance van de elektronische drumkit

Slagwerkkrant Plus 04-02-2010 16:27

De Namm-show in Anaheim (Los Angeles) is ieder jaar weer de plek waar de drummerken hun belangrijkste muzieknieuws laten zien. Dit jaar werd de focus duidelijk gericht op de elektronische drumset. In de maart-/aprileditie van Slagwerkkrant die eind februari uitkomt, lees je het complete verslag. En binnenkort verschijnen op Slagwerkwereld.com video’s vanaf de beursvloer. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier op met een samenvatting van het belangrijkste nieuws!


De NAMM-show stond qua drums dus in het teken van de elektronica. Yamaha en Roland zijn niet langer de enige merken die wat te melden hebben op dat gebied, al kwamen beiden met opvallende nieuwe producten. Pearl opent de aanval met de nieuwe e-Pro Live en ook de 2-box Drumit 5 mengt zich in de strijd nu deze elektronische set eindelijk leverbaar is. Dan waren er nog nieuwe betaalbare elektronische sets van ondermeer Alesis (DM10-Pro) en Ddrum.

Ook op het gebied van akoestische drums was er meer dan genoeg nieuws te vinden. Zo komt Tama met een in China gemaakte Starclassic Maple en Bubinga die heel wat in prijs verlaagd zijn. Sonor introduceert een betaalbare signature-set in samenwerking met AC-DC drummer Phil Rudd en DW heeft een nieuwe manier gevonden om twee soorten houtfineer als puzzelstukjes op elkaar aan te laten sluiten.

Bij de bekkens was het hoogglanzend wat de klok slaat. Sabian polijstte de APX bekkens en de door Neil Peart ontworpen Paragon’s en Paiste deed precies hetzelfde met de Alpha bekkens.

Dit en nog veel, veel meer lees je dus straks terug in het grote Slagwerkkrant NAMM-verslag in het maart-april van Slagwerkkrant. En volg vooral deze site met video’s vanaf de beursvloer met onder meer Omar Hakim die de Pearl ePRO uitprobeert, Michael Schack die de nieuwe Roland Octapad uitlegt aan Jonathan Moffett, rondleidingen op de stands van Tama, Sonor en Mapex en videonieuws van Zildjian en Meinl.
zoeken
zoeken