Brieven online

Bij Slagwerkkrant 153

Slagwerkkrant Plus 21-08-2009 00:52

Omdat we op de redactie meestal meer brieven binnenkrijgen dan we in het magazine kunnen plaatsen, presenteren we hier op Slagwerkkrant Plus onze online brievenrubriek. Zo kunnen we iedereen uitgebreid antwoorden en elke brief de ruimte geven die hij verdient. We hopen dat jullie ons flink bestoken met vragen en meningen.

Baker en Seamen
In het interview in Slagwerkkrant 150 heeft Ginger Baker het over zijn mentor Phil Seamen: ‘Op een avond kwam Phil na afloop van de set naar me toe. Ik was een groot fan van hem en ik had het idee dat God zelf voor m’n neus stond. Phil zei me dat ik de beste drummer was die hij ooit had gehoord.’ Baker verdraait daarmee de waarheid nogal.

Phil, bekend om zijn scherpe uitspraken, heeft nooit gezegd dat hij Ginger de beste drummer vond die hij ooit had gehoord. Zijn bekende uitspraak over z’n voormalige leerling was ‘Too bloody loud!’

In 1970 werd Phil uitgenodigd bij Ginger Baker’s Airforce en de drumfeature Toad werd een drumduet. Op die track op de oorspronkelijke livedubbel-lp kun je horen dat Phil op een gegeven moment geïrriteerd roept ‘Come on!’, bij gebrek aan muzikaliteit bij Ginger. Dezelfde track staat ook op de dubbel-cd Do What You Like, uitgebracht in 1998 met een overzicht van Ginger’s carrière als bandleider, maar met die kritische roep van Phil eruit geëdit. Gelukkig wordt in oktober een cd met hoogtepunten van de in 1972 gestorven Phil Seamen uitgebracht door mijn label SWP Records; daarop hoor je de beste jazzdrummer die Europa heeft voortgebracht.

Michael Baird


Onbegrijpelijk notenschrift
Ik heb drumles met een ander soort notenschrift dan in jullie blad staat. Bij mij staat de bassdrumnoot bijvoorbeeld vlak onder het onderste lijntje. Hoe zijn jullie noten ingedeeld, want ik snap ze niet?
Groeten,
Koen Fens

Beste Koen,
Zonder omhaal plaatsen we hier nog maar eens onze notenlegenda, zoals we die gebruiken sinds we overstapten op het notatieprogramma Finale in 2006 (SWK 132).
zoeken
zoeken