Slagwerkkrant Events op komst aug-feb
Slagwerkkrant Plus 23-06-2006 04:33
Al sinds 1984 is Slagwerkkrant actief als (mede-)organisator van slagwerkevenementen. We hebben net Benny Greb’s Wicked Groove Tour met Meinl achter de rug, werkten samen met Amsterdam Percussion Group voor hun tour met Terry Bozzio en verzorgden de totale slagwerkprogrammering van de Muzikantendag.De verslagen daarvan, inclusief foto’s en video’s, vind je in deze Slagwerkkrant Plus sectie. Voor de komende periode staat alweer een mooi rijtje Slagwerkkrant Events gepland. Trek je agenda maar!
 • DrumDrieDaagse - 18 t/m 20 augustus, Musicon, Den Haag
 • Tromp International Music Competition & Festival, 7 t/m 15 oktober, diverse locaties, Eindhoven
 • Amsterdam Percussion Group met Terry Bozzio. Alle data staan in de agenda. Selecteer november en december om te zien op welke data er gespeeld wordt. Je vindt direct links naar de theaters om kaarten te bestellen.
 • The Big Bang 22 t/m 26 februari 2007

DrumDrieDaagse met concert Drumbassadors
De DrumDrieDaagse is volgeboekt. Je kunt je alleen nog inschrijven voor de reservelijst. We hebben de mensen die ingeschreven hebben en het problematisch vinden dat Martijn Bosman heeft moeten afzeggen wegens Kane-concerten, de gelegenheid gegeven zich desgewenst uit te schrijven. De lustrumeditie van de DrumDrieDaagse, half augustus, is niet voor niets zo snel volgeboekt. Want ook zonder Martijn Bosman zijn er drie dagen lang lessen en clinics van uitstekende drumleraren: René Creemers, Wim de Vries, organisator Cesar Zuiderwijk, en vele anderen.

Wil je het concert in Musicon van The Drumbassadors op vrijdagavond 18 augustus bijwonen? Kom dan vanaf 20.30 uur naar Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag.

Tromp International Music Competition & Festival
Met o.a. Trilok Gurtu, Evelyn Glennie en Scrap Arts Music.

Het Tromp Festival is een wereldberoemd muziekconcours dat eens in de vier jaar in het teken staat van slagwerk. In oktober is het weer zover en Slagwerkkrant werkt mee aan dit grootse project. Want behalve het concours waar twintig slagwerkers worden beoordeeld door een internationale jury, is er een schitterend slagwerkfestival aan verbonden, dat een week lang Eindhoven op z’n kop zal zetten. In de volgende editie van Slagwerkkrant gaan we veel ruimer in op het Tromp Festival, maar hier willen we alvast melden dat de tickets al in de verkoop zijn voor de volgende concerten in Muziekcentrum Frits Philips. Onderstaande selectie zien wij als hoogtepunten van het festival:

 • Tromp Opening Night met Evelyn Glennie en Trilok Gurtu, 7 oktober
 • Trilok Gurtu & Band, 10 oktober
 • Tromp Jury in Concert: Arnold Marinissen, Trilok Gurtu, Peter Sadlo, Paul Koek, 12 oktober
 • Storioni Trio met Peter Sadlo, Peter Prommel, Arnold Marinissen, De Groep Van Steen, Schönberg
  Kwartet, 13 oktober
 • Scrap Arts Music, 15 oktober
  Tickets: 040 244 2020 of www.philipshall.nl en www.trompinternational.nl

Zie voor meer info het speciale artikel over Tromp elders op deze site.

Voor meer informatie over Terry Bozzio met de Amsterdam Percussion Group, klik hier om het artikel te lezen én te zien.

Informatie over slagwerkfestival The Big Bang vind je binnenkort op www.thebigbang.nl.

drummer links