Attack Terry Bozzio vellen

een mini-recensie

Slagwerkkrant Plus 23-06-2006 03:56

Attack heeft aan Terry Bozzio een endorser van formaat. Niet alleen is Bozzio met zijn gigantische drumkit een grootverbruiker, hij is ook nog eens uitermate kritisch over de stemming van zijn trommels. Speciaal voor Bozzio maakt Attack dus de Terry Bozzio signature vellen.

De Bozzio’s zijn enkellaags vellen van medium dikte in gecoate en transparante variant, vergelijkbaar met Remo Ambassadors of Evans J1 vellen. Anders dan de Evans en Remo is het velmateriaal van Attack vellen iets minder flexibel. Dat zorgt er volgens Attack voor dat de vellen iets stemvaster zijn dan die van de concurrentie. De vellen geven pas een toon als er echt al wat spanning op staat en klinken dan meteen ook vrij open. Dit kan iets te maken hebben met de redelijk uitgesproken vorm van de rok. De Bozzio’s voelen tijdens het spelen iets stugger aan dan de concurrentie en dat geeft je echt het gevoel dat je iets onder je stokken hebt. De klank van de vellen is prima: direct, helder en stevig. De transparante Bozzio vellen zijn iets ronder en warmer dan de gecoate vellen. De gecoate versie klinkt naar verhouding iets puntiger.

Waar de meeste andere merken er voor kiezen om hun vellen in de hoepel te verlijmen wordt het velmateriaal bij Attack vastgeklemd door de rand om het vel heen dicht te vouwen. Deze techniek wordt ook bij marching vellen toegepast en het lijkt dan ook erg onwaarschijnlijk dat je een Attack vel ooit uit zijn randje trekt.

Qua slijtvastheid scoren de Attacks prima. We hebben het 14” gecoate vel een paar weken intensief gebruikt en zowel de klank als de coating waren na die tijd nog prima in orde.
zoeken
zoeken