Yamato - Hinotori, The Wings Of The Phoenix

foto's en extra's bij het artikel in Slagwerkkrant 240

Slagwerkkrant Plus 22-02-2024 18:02

In de OPmaat van Slagwerkkrant 240 (maa-apr 2024) openen we met een spectaculaire foto van Japanse slagwerkgroep Yamato. "The drummers of Japan" komen met een nieuwe show waarmee ze in april en mei 24 keer in de Nederlandse theaters staan. Fotograaf Hiroshi Seo maakte een mooie fotoserie die een treffend beeld geeft van de essentie van deze slagwerkgroep: kracht en spiritualiteit, traditie en ontwikkeling, beheersing en jeugdige overmoed, Japanse wellevendheid en onbeschaamd veel taiko drums, waaronder een paar hele grote! Klik hierboven op FOTO'S en je kunt ze bekijken. Verder een knallende promotievideo en een link naar de website, waar je de complete tourlijst vindt.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 240 (maa-apr 2024). Vanaf vrijdag 23 februari in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

 foto: Hiroshi Seo

We schreven in het artikel over de voorstelling Hinotori, The Wings Of The Phoenix onder meer:
'Sinds de oprichting in 1993 in Asuka-Japan reist Yamato de wereld rond (ruim 4.000 concerten in 54 landen met meer dan 7 miljoen bezoekers). Bijzonder is de combinatie van traditie en moderne invloeden, bijvoorbeeld de nadrukkelijke rol van vrouwelijke drummers, die zeker in hun begintijd revolutionair was (zes jonge vrouwen en zes jonge mannen deze tour).

foto: Hiroshi Seo

In Hinotori, The Wings Of The Phoenix beelden de spelers met hun energieke instrumentbeheersing en overdonderende visuals het concept uit dat een ieder zich kan oprichten na een diepe val. Even though we hit the mountain that rises high. Even slipped and fallen into deep valleys. We've gotten back up again and again.'

foto: Hiroshi Seo


Check hieronder de promotievideo van de voorstelling

 

foto: Hiroshi Seo


Check de site van Yamato voor de complete tourlijst en meer info


Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 240 (maa-apr 2024). Vanaf vrijdag 23 februari in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken