Klaas de Somer - Vocabulaire, diepgang en loos gaan

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 239

Slagwerkkrant Plus 22-12-2023 12:12

In Slagwerkkrant 239 (januari-februari 2024) lees je een ruim interview met Klaas de Somer. De Vlaamse drummer speelde en tourde met landgenoten als J.Bernardt en hiphopper TouristLeMC, zit nu in de band van singer/songwriter Selah Sue en gaat straks met de Vlaamse rapper Brihang op tour. In Nederland speelt hij alweer vier jaar bij Eefje de Visser. Pinkpop, Lowlands, Werchter; De Somer stond er. Maar net zo lief doet hij een sessie in een jazzkroegje. In het interview vertelt Klaas over zijn ritmische drijfveren; hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal lekkere video's bekijken check vooral ook de laatste met een piepjonge Klaas bij ons event Drumtalent 2011!

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 239 (jan-feb 2024). Vanaf vrijdag 22 december in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

foto Rob van Dalen

Ook tijdens zijn clinic in op Herfstfest 2023 toonde Klaas de Somer zich een soepele drummer die vanuit een bedachtzame diepte heel open en spontaan kan grooven. Dit vertelt hij onder meer over zijn aanpak in Slagwerkkrant 239: 
‘Muziek zie ik als een taal. Eerst moet je alle woordjes apart leren. Later ga je ze combineren. En hoe meer woorden je kent, hoe beter en hoe dieper je uiteindelijk in gesprek kunt gaan. Ik probeer altijd weer nieuwe woordjes te leren en daarmee nieuwe zinnen te bouwen. En als je een nieuwe groove of fill wilt spelen tijdens een concert, dan moet je die eerst honderd of misschien wel duizend keer hebben geoefend, zodat ie er vanzelf uitkomt, zodat je je niet verslikt in de woorden. Daar werk ik constant aan.’

foto Rob van Dalen  

 


VIDEO Eefje de Visser live @Pinkpop (2022)


Cobalt Trio - Not Even Close! (jazztrio live in 2021)

 


Klaas met zijn vader, Vlaamse zanger Kris De Bruyne: Het Varken Van De Hoge Venen (Radio 1 Sessies 2014)

 

Drumtalent 2011 Finale met 17-jarige Klaas

 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 239 (jan-feb 2024). Vanaf vrijdag 22 december in de winkel.  Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken