Joost Koevoets - Aquarium Sessions videoserie met Subterranean Street Society

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 239

Slagwerkkrant Plus 22-12-2023 12:12

Subterranean Street Society komt 8 maart 2024 uit met hun vijfde album, Bleep, en terwijl het trio bij ons te gast was in onze Aquarium Sessions, zat het midden in de Popronde en de Amsterdamse Popprijs. Door al die optredens vuurde de intense band dan ook uit alle cilinders in drie geweldige tracks die je in onderstaande video's kan bekijken, inclusief een video-interview. In Slagwerkkrant 239 (januari-februari 2024) vind je een interview met drummer Joost Koevoets. De video's van de sessie vind je onderstaand artikel.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 239 (jan-feb 2024). Vanaf vrijdag 22 december in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

Subterranean Street Society had een druk najaar, met deelname aan de Amsterdamse Popprijs en veel optredens tijdens de Popronde. In 2024 komt er een nieuw album uit en tussen alle optredens door vond de band tijd om bij onze redactie langs te komen om te spelen in ons kleine vergaderhok. Vergaderhok klinkt wel erg droog en deze glazen ruimte werd door de redacties van de muziekbladen al snel het Aquarium gedoopt. De sessies noemen we dus Aguarium Sessions en SSS voelde zich als een vis in het water met misschien wel de luidste sessie tot nu toe.

Ademend
In Slagwerkkrant lees je meer over de band, het nieuwe album en natuurlijk vertelt drummer Joost Koevoets over zijn achtergrond en aanpak: 'Voordat ik ging studeren speelde ik vooral classic rock en hardrock, maar tijdens mijn studie heb ik heel veel uitgeprobeerd, om daarna toch steeds meer mijn stijl te ontdekken vanuit mijn liefde voor alternatieve rock en folk, met ook wel een sterke voorkeur voor blues. Ik ben geen technische drummer, kan helemaal geen leipe fills maken en doe dat dus ook niet. Als ik mensen vraag hoe ze mijn spel zien, hoor ik vaak termen als sound, groove, tightness, en een hele mooie: dat mijn spel ademt. Ik zoek een diepe groove, met kick en snare en zo min mogelijk hihat en crashes. Daarnaast gebruik ik juist weer wel aparte sounds, zoals een schelpenketting en een Clap Stack van Istanbul.'

Check Slagwerkkrant voor meer, of check het interview hieronder in beeld. En natuurlijk hoor en zie je hier de vids: 

 

 

Album en clubtour
Subterranean Street Society brengt op 8 maart hun vijfde album uit: Bleep. De albumreleaseshow is op 30 maart in Paradiso, Amsterdam als onderdeel van hun clubtour:

Merleyn, Nijmegen, 28 maart
Paradiso, Amsterdam, 30 maart
Paard, Den Haag, 5 Maart
Spot, Groningen, 6 april
W2, Den Bosch, 12 April
Bosuil, Weert, 18 April
De voorverkoop is begonnen!  

De nieuwste releases en tickets voor de clubtour vind je hier: https://linktr.ee/subterraneanstreetsociety

 

Aquarium Sessions
Onze redactie houdt kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. In het redactiekantoor is een kleine ruimte, die vanwege de grote ramen bekend staat als ‘het aquarium’. In die karakteristieke ruimte organiseren we regelmatig de Aquarium Sessions: miniconcerten, video-interviews en tutorials met interessante muzikanten en bands, zoals Jett Rebel, Wies, Eagle-Eye Cherry, M ft. M, met Martijn Bosman en nog veel meer.

Abonneer je op ons Aquarium Sessions YouTube-kanaal: www.youtube.com/c/aquariumsessions 

Aquarium Sessions is een project van Musicmaker, Slagwerkkrant, De Bassist, Gitarist en Interface en is mede mogelijk gemaakt door Q-Factory Amsterdam. Powered by Audient, Auralex, Blue, Pro Tools, Bose, Sennheiser en Tama.

 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 239 (jan-feb 2024). Vanaf vrijdag 22 december in de winkel.  Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken