Bob Hogenelst - Uitdagingen en dissonante tonen bij Iron Jinn

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 238

Slagwerkkrant Plus 25-10-2023 16:06

In Slagwerkkrant 238 (november-december 2023) lees je een interview met Bob Hogenelst. Met Birth Of Joy tourde hij jarenlang door Europa. Daarna was het even stil rond de bescheiden drummer uit de Achterhoek, maar nu is Bob Hogenelst terug met eigenzinnige rockband Iron Jinn, die ook tourt als begeleidingsband van Amerikaanse zanger-gitarist Alain Johannes. Hier op Slagwerkkrant Plus zie je video's van beide formaties, en vooruit ook nog een ouwetje van Birth Of Joy. Verder vertelt Bob nog over punkband Geishas Of Doom.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in SWK 238 (november-december 2023). Vanaf vrijdag 27 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.


Behalve over Iron Jinn en zijn drum/muziek-school in Arnhem vertelde Bob Hogenelst tijdens het interview ook nog over zijn rol in punkband Geishas of Doom. Dat fragment paste net niet meer in het artikel, en daarom precsenteren we het hier: 
Naast Iron Jinn speelt Bob ook in improvisatietrio Atlanta en Geishas of Doom, een punkband met twee drummers. Naast Hogenelst is dat Daan Wopereis. "Te gek om te doen, het is bizar hoeveel nieuwe soorten grooves en beats je met z’n tweeën kan maken. Van twee drumpartijen één nieuwe partij maken of juist superstrak exact hetzelfde spelen en daarmee de hele band naar een nieuw sonisch level tillen. We proberen veel rudimentaire partijen in onze nummers te verpakken. Zo is bijvoorbeeld solo 1 uit het drumboek 150 Rudimental Solos van Charley Wilcoxon de opening van één van onze nummers."

Met Iron Jinn


VIDEO'S

Check hieronder video's van Bob Hogenelst met Iron Jinn, Alain Johannes, Geisha's Of Doom, Birth Of Joy en een Deep Purple Tribute 

Iron Jinn live @Sonic Whip (2023)


Iron Jinn live in Utrecht (2023)


Alain Johannes & Iron Jinn – 2 Meter Sessie (2023)


Deep Purple Tribute @Hootchiekoe (2023)

 

Geisha's of Doom live @Kliko Fest in Patronaat Haarlem 2023


Birth Of Joy - Grow live @UBU Rennes (2015)

 

Lees het volledige interview in SWK 238 (november-december 2023). Vanaf 27 oktober 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

 

zoeken
zoeken