Danny Rombout - "Cuba zit echt in mijn hart"

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 238

Slagwerkkrant Plus 24-10-2023 16:33

Over enkele dagen valt ie op de mat, koop je hem in de winkel, of lees je 'm online: Slagwerkkrant 238 (nov-dec 2023) Je leest o.a. een uitgebreid interview met Danny Rombout. De jonge percussionist begon als snuffelstagiair op onze burelen, en speelt nu met de absolute top in Nederland:latinpop-zanger Rolf Sanchez, jazztrompettist Peter Somuah, flamenco-popzangeres Raquel Kurpershoek en Cubaanse ritmes met Timbazo van Nils Fischer. Hier op Slagwerkkrant Plus zie je video´s met al deze formaties.

door Bouke Bijlsma

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in SWK 238 (november-december 2023). Vanaf vrijdag 27 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

foto Shenelva Booij

In het interview in Slagwerkkrant 238 vertelt Danny over spelen met topdrummers als Liber Torriente bij Rolf Sanchez (met regelmatig Yoràn Vroom of Jermaine Kanbier als invallers) en Jens Meijer (winnaar Gouden Slifje op Trommel 2022) bij Peter Somuah.
‘Te gekke drummers inderdaad, en allemaal heel verschillend. Het belangrijkst blijft in elke situatie om gewoon je oren open te zetten en niet per se je eigen plan door te trekken. Luisteren naar de band, kijken wat de muziek nodig heeft, hoe de drummer speelt en hoe zijn timing is, z’n dynamiek, en daar gewoon goed op afstemmen. De drummer is vaak heel bepalend in de groove, maar er zijn zeker ook momenten dat je als percussionist de groove draagt. Je moet daarin altijd de balans zoeken, ook qua klankkeuze; soms gewoon wat lichter denken.’

 Live in actie met Rolf Sanchez en Yoran Vroom
foto Sebastiaan Doyer

Klein en ingetogen met Raquel Kurpershoek en gitarist Alejandro Hurtado 
foto Clara Carrasco


VIDEO'S
Check hieronder video´s van Danny bij alle hierboven genoemde formaties:

Peter Somuah - Outer Space live


Rolf Sanchez live @Concert At The Sea (ook met Yoràn Vroom)

 

Raquel Kurpershoek trio live @Music Meeting 2022


Raquel - La Maza (live in Cagliari, Italië 2022) 


Nils Fischer & Timbazo live @Openluchttheater Valkenburg 2021


Peter Somuah - sessie voor Humble Heroes 


Aftermovie met Peter Somuah in Ghana


Lees het volledige interview in SWK 238 (november-december 2023). Vanaf 27 oktober 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken