Wavetabler: Kypski en Bram Hakkens

video bij het Opmaat-artikel in Slagwerkkrant 237

Slagwerkkrant Plus 25-08-2023 12:23

In onze OPmaat-rubriek van Slagwerkkrant 237 (september-oktober 2023) schrijven wij over Wavetabler, een nieuw project van dj-producer Thomas Elbers, oftewel Kypski. Samen met drummer Bram Hakkens zet hij een live duo-performance neer met modular synths en drums. Check hier de video van de presentatie van deze live set in Fluor Amersfoort.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in 237 (september-oktober 2023). Vanaf vrijdag 25 augustus in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

Kypski & Bram Hakkens zijn Wavetabler (foto Difa Photography)

Wavetabler is een liveshow rond ‘Syntablism’, waarbij Kypski turntablism en modulaire synthesizers combineert. Zo kan hij al scratchend nieuwe sounds opwekken in plaats van louter bestaande geluidssamples manipuleren. Bram zit tegenover hem met zijn akoestische set en bespeelt via triggers ook de Soma Pulsar 23 drumsynth. Met zijn bekende oerfeel slaat hij de beats die de elektronische muziek glorieus tot mensenleven brengen.


Video van Wavetabler live in Fluor


Lees het volledige Opmaat-artikel in 237 (september-oktober 2023). Vanaf 25 augustus 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken