Notentip met Salle de Jonge: Jan van Duikeren - Leave Me Alone,

video bij de transcriptie door Mark Eeftens in Slagwerkkrant 235

Slagwerkkrant Plus 28-04-2023 10:04

In zijn Notentip voor OPmaat van Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023) pluist Mark Eeftens een ritme uit dat groovet en intrigeert vanwege z'n onregelmatige twist. Salle de Jonge speelt het in de band Fingerprint van trompettist Jan van Duikeren. Hieronder kun je de officiële video van die track checken (de noten vind je in het magazine).

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023). Vanaf vrijdag 28 april in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

 

Bij zijn notentip schrijft Mark Eeftens:
'Salle de Jonge staat niet voor niets op de DrumDrieDaagse dit jaar. Hij is all over the place en grossiert in groovy en smaakvol drumwerk. Onder meer op de nieuwe plaat van trompettist Jan van Duikeren, die op 8 april in Lantaren Venster te Rotterdam gepresenteerd werd. Hier de basisgroove van openingstrack Leave Me Alone, waarin 5/4 en 4/4 elkaar afwisselen. Een soort 9/4 dus, maar dan héél groovy! Chapeau!


Hier de officiele video van openingstrack Leave Me Alone op het nieuwe album Jan van Duikeren's Fingerprint

 


Check het volledige artikel plus transcriptie in Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023). Vanaf 28 april 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken