Michael Schack - Beats go Olympic?

video's bij de column in Slagwerkkrant 235

Slagwerkkrant Plus 28-04-2023 10:04

In zijn column voor Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023) breekt Michael Schack een lans voor "Breaking". Niet iedereen zal direct weten wat dat inhoudt, maar als je de twee video's hieronder checkt, snap je het meteen. In zijn column legt hij het natuurlijk op geheel eigen wijze uit, maar in de video's laat hij zijn stokken spreken. Check it out!


Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel
in Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023). Vanaf vrijdag 28 april in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

Op de aanstaande Olympische Spelen in Parijs 2024, wordt Breaking een officieel erkende Olympische discipline. Daarmee krijgen ook funky grooves een beetje hun plek in de Olympische sportwereld

Michael Schack tijdens Break The Beat Battle
met rechts bassist Erik Rademakers

 

In een Break The Beat battle nemen twee breakers het totaal improviserend samen met ‘hun’ drummer tegen elkaar op, met bassist Erik Rademakers (NL) als verbindende muzikale factor. Als drummer probeer je dan aan het ingezette tempo jezelf met de breaker te ‘binden’, zijn of haar bewegingen te accentueren en zo samen naar een climax te ‘duwen’, zoals hij of zij dat ook naar de drummer toe doet.

 

Break The Beat: B-Boys Battle to LIVE Drum Beats

 

Break The Beat: B-Boy Menno vs. B-Boy Skychief


Lees de volledige column in Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023). Vanaf 28 april 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken