Harm Peters - Reet in de boter bij Psychonaut

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 235

Slagwerkkrant Plus 28-04-2023 08:04

Het Mechelse Psychonaut is al enige tijd een van de meest opvallende namen in de post-metalscene. Hoewel hun muziek net zo zwaar en duister is als veel andere bands in het genre, klinkt het trio opvallend dynamisch vanwege de vele seventies rock-invloeden. Voor het optreden op Eurosonic 2023 spraken we met Harm Peters, drummer en Nederlander in Vlaamse dienst. Het interview vind je in Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023). Hier een mooi boeketje video's.

foto door Christophe Brysse

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel
in Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023). Vanaf vrijdag 28 april in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

Peters kwam in 2020 bij de band. ‘Ik ben binnengekomen als invaldrummer’, licht hij toe. ‘De vorige drummer, Peter Le Page, was in China toen ze een aanvraag kregen om op Rock Herk te spelen, een vrij groot festival in België. Met Stefan (De Graef, zanger-gitarist; red.) had ik al een keer een show samengespeeld voor een eenmalig project, en dat klikte wel. Dus hij had me gemaild: “Het is wat moeilijk. Hier heb je de setlist. Kun je dat spelen?” Ja, dat lukt wel. We hebben denk ik twee of drie repetities gehad en toen spelen. En dat was zó goed bevallen.

‘Later kon Peter door familie-omstandigheden niet meer door met de band en hebben ze gevraagd of ik het voor vast kon doen. Ik had het setje al gespeeld, dus we konden het meteen oppakken, haha!   

VIDEO Psychonaut - The Fall Of Consciousness (live at Penthouse Sessions)

VIDEO Psychonaut - All I Saw As A Huge Monkey (live 2021)

VIDEO mini-doc Psychonaut - Studio Report (Episode 1: Drums)

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023). Vanaf 28 april 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken