Vriendenklusje - Vintage Sonor met Fantasma Nerito-finish voor Kim

Video, extra foto's en verhalen bij het artikel in Slagwerkkrant 235

Slagwerkkrant Plus 28-04-2023 11:05

In Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023) lees je in de Opmaatrubriek over een nieuw fineerproject van onze eigen testredacteur Dennis Boxem. Kim Weemhoff is de nieuwe eigenaar van dit project en is helemaal lyrisch over zijn nieuwe drumkit. Hier op Slagwerkkrant Plus lees je nog wat extra achtergrondverhalen en bespeelt Kim in een video zijn geliefde "Phantasm".

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023). Vanaf vrijdag 28 april in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

Kim legt uit hoe het begon:
'Dennis en ik hadden weer eens een ingewikkelde drumruil gedaan met een Gretsch Roundbadge kit en twee Sonor Champions en zo. Hij was superblij met de Gretsch en ik had m best wel gematst zoals hij al aantal keren bij mij gedaan had. ( We mogen elkaar graag en hebben beiden leuke drums en met name vintage Sonor als passie).
'Op een gegeven moment schreef ik: Hee, Boxem, nu heb ik ineens geen kit meer met 20” kick !'
'Dennis schreef: "Nou, effe geduld, ik ga voor de lol twee Sonor kitjes een maffe fineerlaag geven en die set met 20" kan dan wel naar jou!” Hij stuurde een foto van de finish .. Nadat ik bekomen was van een eleptische aaval liet ik m weten: Ja! Dat zie ik wel zitten!
'Ik moest wel wachten tot de veneer er was en daarna nog weken voor DB tijd had, maar daarna volgden er foto’s van het proces die me steeds meer deden watertanden . Toen was de set klaar en reed ik naar Atlantisplein Amsterdam, om de hoek bij Slagwerkkrant, om de set in ontvangst te nemen.
'Ik was en ben verrukt over de weirde spookjes en chique effect van deze veneer. Een soort De Schreeuw van Munch.


'De kit bestaat uit 12x8,16x16 & 20x14 (met die-cast hoops op de toms en stalen bassdrum hoops)
Dennis heeft ook de edges netjes gemaakt en de sound van de set is een absolute droom! Vintage warmte en timbre in de basis, met een helder randje en strakke boventonen en een geweldige balans in de totaalsound waardoor hij in iedere tuning overeind blijft en ik m kan gebruiken als bopkit (met cranked tuning), medium high (singer/songwriter) en zelfs kleine rock/bigband-kit.
Een enorm fijn uniek instrument, met aandacht en liefde gecustomized/gepimpt door een enthousiaste vakman, en voor een absolute vriendenprijs. I’m happy as a pig in shit!'

 

 
Dennis had hier nog het volgende aan toe te voegen: 
'De fineerlaag heet Fantasma Nerito en ik kocht hem bij een Duitse online winkel genaamd designholz.com. Het is overigens geen in de natuur voorkomende finish maar een zogenaamde artificiële fineer. Na het fineren zijn er zo'n zes lagen blanke lak opgespoten. Daarbij is de lak na drie lagen 'gevlakt' met 400 grit schuurpapier en na 6 lagen geschuurd met 800 en 1500 grit en daarna gepolijst. Dat levert die mooi strakke glans op zonder vertekeningen. Ik had al eens een auto gespoten, maar dit was het eerste drumstel. Een behoorlijk leerproces, maar ook dit trucje heb ik nu behoorlijk onder de knie. Nu moet ik alleen nog tijd zien te vinden om de tweede set af te maken.' 

Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023). Vanaf 28 april 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

 

zoeken
zoeken