Simon Phillips is gasthoofdredacteur van de jubileumeditie Slagwerkkrant!

De 40 jaar Slagwerkkrant jubileumeditie november-december 2022

Slagwerkkrant Plus 30-10-2022 07:11

Simon Phillips is deze editie gasthoofdredacteur van Slagwerkkrant. We vieren ons 40-jarig jubileum en hebben de drummer die 40 jaar lang als een rode draad door onze historie liep gevraagd deze november-december editie samen te stellen. Simon wilde zes drummers in het zonnetje zetten: drie drummers die hem inspireerden toen hij begon met drummen en drie drummers die hij nu als de beste van de nieuwe generatie ziet.

Slagwerkkrant 232, november-december 2022 ligt tussen woensdag 26 en vrijdag 28 oktober bij de abonnees in de bus en vanaf vrijdag 28 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.  

Het is een enorme eer voor Slagwerkkrant dat Simon Phillips ons verzoek honoreerde voor deze laatste editie van ons jubileumjaar gasthoofdredacteur te zijn. Het resultaat ligt voor je, waarbij Simon zelf ook nog eens drie interviews voor z’n rekening nam.

In dit jubileumjaar 40 jaar Slagwerkkrant hebben we teruggekeken naar ‘classic interviews’, maakten we podcasts waarin we vier decennia doornamen en organiseerden we een jubileumfeest dat we nooit zullen vergeten. Toen we bij elkaar zaten om een idee te vormen wat we met de laatste editie van het jubileumjaar wilden ondernemen, kwamen we al snel op het idee om eens iemand van buiten de redactie de inhoud van het blad te laten bepalen. Direct viel de naam van Simon Phillips; de drummer die als een rode draad door de historie van Slagwerkkrant heen loopt.

In 1983 spraken we Simon Phillips voor het eerst, 26 jaar oud, en al een indrukwekkende carrière achter de rug met artiesten als Phil Manzanera, Judas Priest, Jeff Beck, Pete Townsend, Mike Oldfield en 10CC: ‘Op mijn veertiende werd ik professioneel drummer. Twee jaar later begeleidde ik zes avonden per week de musical Jesus Christ Superstar in Londen en speelde mee in films, op kinderplaten et cetera. Alles overkwam me heel erg jong’, aldus Simon in Slagwerkkrant nummer 4.

Er volgden in die 40 jaar veel interviews met hem, die je allemaal online kunt vinden nu (Slagwerkkrant.nl), over zijn spel bij The Who en Toto, over zijn opvattingen over het stemmen van je drums, een boeiende luistertest en meer.

Slagwerkkrant werkte samen met Simon in tal van events: we deden clinics en festivals. Hij refereert er zelf al aan in het voorwoord bij deze editie. Die met reizend slagwerkcircus The Big Bang in 2008 was wel een heel memorabele, waarin hij deel uitmaakte van The World Drummers Ensemble dat door ons werd samengesteld.

In Slagwerkkrant hebben we de afgelopen 40 jaar talloze interviews gedaan; met onze helden en met nieuwe drumsterren aan het firmament. Ook Simon Phillips koos als gasthoofdredacteur voor een dergelijke aanpak. Hij wilde heel graag drie van zijn eigen helden interviewen, de drummers die grote invloed op zijn spel hebben gehad: Billy Cobham, Lenny White en Harvey Mason. En hij wilde ons graag drie ‘new generation drummers’ laten interviewen; jonge drummers waarvan hij het spel én de sound bewondert: Mark Guiliana, Gergo Borlai en JD Beck.

Simon Phillips komt bovendien voor twee Tama-clinics naar de Benelux, 31 oktober in België, 1 november in Nederland. Lees er alles over, elders op Slagwerkkrant.nl en bestel je tickets.

Verder in deze editie van Slagwerkkrant
Onlangs vierden we het 40 Jaar Slagwerkkrant Jubileumfeest met de New Cool Collective Big Band en 13 (!) drummers. Verslag in het blad en aftermovie op de site! Daar vind je ook het vierde en laatste deel van De 40 Jaar Slagwerkkrant Podcast.

Tests in deze editie: Drumcraft Series 4 drums, Evans dB One gaasvellen en bekkens, Stagg Sensa Exo bekkens, Artesia Legacy A250 e-drumkit, en Meinl Smack Stacks bekkens.

Verder: Percussionist Steven Brezet over zijn World Traveler album, het Herfstfest fotoverslag, Trommel 2022, nieuws, columns en meer!

Slagwerkkrant 232, november-december 2022 ligt vanaf tussen woensdag 26 en vrijdag 28 oktober bij de abonnees en vanaf vrijdag 28 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.   

zoeken
zoeken