Steven Bezet - Wereldreiziger

video's en extra's bij het interview in SWK 232

Slagwerkkrant Plus 26-10-2022 09:10

In Slagwerkkrant 232 (november-december 2022) lees je een mooi interview met Steven Brezet. De Rotterdamse percussionist is een echte wereldreiziger die internationaal met de grote jongens meespeelt. Op zijn nieuwe soloalbum "World Traveler" is dat goed te horen. Hij vertelt er alles over in onze jubileumeditie. Hier op Slagwerkkrant Plus zie je video's met Snarky Puppy, met Koffie en met toetseniste Beatriz. Als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje, kun je het archief-interview bekijken uit 2018 (SWK 208).

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 232 (november-december 2022). Vanaf donderdag 27 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

Steven Brezet (30) is zowel nationaal als internationaal een veelgevraagd percussionist. Hij speelt met Koffie, af en toe met Gallowstreet, en speelde voor de coronatijd regelmatig met de bands rondom Snarky Puppy’s Michael League, Bokanté en Bill Laurance: ‘Dan word je last minute gebeld en moet je heel snel dertig nummers instuderen en afwachten wat er op de setlist komt.’ In september tourde hij in Colombia met pianiste Beatriz en startte hij met lesgeven aan het Conservatorium van Amsterdam. We spraken vier jaar geleden ook met Steven, toen naar aanleiding van zijn debuutalbum The Arrival en zijn bijzondere performance op Snarky Puppy’s album We Like It Here. Lees dat interview uit Slagwerkkrant 208 hier. (nov-dec 2018). Op 2 september is zijn briljante album World Traveler uitgekomen op het Amerikaanse label Circle 9.

In het interview vertelt Steven over het eerste moment dat hij naar het buitenland ging om andere muziekculturen te leren kennen:
‘Mijn eerste reis was op mijn zestiende met Aly N’Diaye Rose. Hij nam mij mee naar Senegal en ik zag wat daar gebeurde, met die heftige sabardrums. Op die plek voelde ik de spirit die je onmiddellijk pakt; het is iets magisch. Dat was voor mij een bepalend moment.’

 

Steven Brezet's Salsa AlbumWorld Traveler (teaser)


Snarky Puppy - Tio Macaco (We Like It Here) 2018


Koffie Live At North Sea Jazz (2017)


Beatriz A Night in Tunisia live (2021)

 

Beluister hier het album.


Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 232 (november-december 2022) Vanaf 27 oktober 2022 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken