De 6 van Simon - Billy Cobham

video's en extra's bij interview door Simon Phillips in SWK 232

Slagwerkkrant Plus 27-10-2022 08:12

In Slagwerkkrant 232 (november-december 2022), de laatste editie van ons jubileumjaar, is Simon Phillips gasthoofdredacteur. Simon interviewde zelf drie van zijn drumhelden uit de 70's: Harvey Mason, Billy Cobham en Lenny White. En hij wees drie 'new generation-drummers' aan die wij voor hem gingen interviewen: Mark Guiliana, Gergo Borlai en JD Beck. Je leest het allemaal in de jubileumeditie. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je de online extra's bekijken bij Simon's gesprek met Billy Cobham.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 232 (november-december 2022). Vanaf donderdag 27 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.


Als je Simon Phillips’ spel onder een vergrootglas legt dan is de link naar Billy Cobham niet moeilijk te leggen. En Simon zelf steekt ook niet onder stoelen of banken dat Billy een van zijn grote voorbeelden was. Een interview met Cobham mag dan ook niet ontbreken in deze Slagwerkkrant. Simon zoomt met Bill, die op dit moment met zijn eigen Crosswinds Project door de VS tourt.

Billy Cobham: 'Met Mahavishnu Orchestra hebben we begin jaren 70 zo belachelijk veel shows gedaan, dat er geen ruimte was voor iets anders. Maar de energie was ook ongelooflijk in die tijd. We hebben geloof ik wel 500 shows in twee jaar tijd gedaan. Ik kan me nog een dag herinneren dat we om 6 uur ’s avonds in Hamilton New York speelden tot half 9. De crew heeft toen alles afgebroken, we zijn in het vliegtuig gestapt en om 12 uur ‘s nachts diezelfde dag deden we een show in Raleigh, Durham. En na afloop hebben we met z’n allen een paar uur getafeltennist. We waren onvermoeibaar, man. Niet normaal. Met Mahavishnu waren we gewoon altijd in touw.’

Lees verder in Slagwerkkrant 232, maar bekijk zeker ook deze videoserie. 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 232 (november-december 2022)
Vanaf 27 oktober 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken