Spelen met Matt Garstka - video

video bij de cursus van Mark Eeftens in Slagwerkkrant 230

Slagwerkkrant Plus 23-06-2022 17:06

Voor zijn vaste cursus "Spelen" in Slagwerkkrant 230 (juli-augustus 2022) ging Mark Eeftens aan de slag met twee tracks op "Parrhesia", het nieuwe album van metalprogband Animals As Leaders met drummer Matt Garstka. En dat viel nog niet mee. Hij verzucht: 'Op "Parrhesia" staat eigenlijk alleen maar onnavolgbaar en onspeelbaar drumwerk.' Toch komt Mark met een indrukwekkende transcriptie die voor de getructe drummer een stevige uitdaging vormt. Ga er maar aan staan. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je van elk van de twee tracks twee video's bekijken: de studioversie en een drum-playthrough.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 230 (juli-augustus 2022). Vanaf vrijdag 24 juni in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.  

  Matt Garstka

Mark Eeftens schrijft bij zijn transcriptie in Slagwerkkrant 230 (jui-augustus 2022):
'Het was zoeken naar een paar stukjes die ook voor normale drummers enigszins speelbaar zijn, desnoods op halve snelheid. Garstka speelt bijna ontspannen improviserend door de extreem ingewikkelde nummers heen. We kozen voor Conflict Carthography en Red Miso, het op dit moment populairste nummer van het album. Je moet het echt vertraagd afspelen om te horen hoe mooi Garstka de variaties op zijn drumset ondersteunt.' 

 
Ook mooi bij bovenstaande fragmenten zijn de laatste zinnen van het interview met Garstka, dat je eveneens leest in Slagwerkkrant 230:
'In prog-metal speelt geen enkele band in een keer gezamenlijk de tracks in, en helaas is het op dit moment ook een soort status quo dat alles tot in den treure wordt gehyper-edit. Dat is ook een beetje de reden dat ik die drum-playthroughs heb opgenomen. Dan kunnen mensen toch de muziek horen met mijn natuurlijke feel, zonder al die hyper-edits.’

Animals As Leaders

Bekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 230 (juli-augustus 2022)
Vanaf 24 juni 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

 

zoeken
zoeken