U Vraagt Wij Spelen - Met de Flam in de Pijp 3 - video

video bij de cursus van Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase in SWK 230

Slagwerkkrant Plus 23-06-2022 17:06

Met hun vaste cursus U Vraagt Wij Spelen zijn Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase in Slagwerkkrant 230 (juli-augustus 2022)alweer aanbeland bij deel 3 van hun vlammende serie Met de Flam in de Pijp. In deze aflevering flammen niet alleen de handen maar ook de voeten; laat het niet te heet onder je voeten worden!

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 230 (juli-augustus 2022). Vanaf vrijdag 24 juni in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.  

Voor wie het flammende betoog uit de eerdere afleveringen had gemist. leggen Cesar en Olaf hieronder nog even uit wat een flam is:  

'De flamslag is een snarerudiment waarbij de ene stok iets eerder het vel raakt dan de andere. Hoeveel eerder die eerste stok het vel raakt, bepaal je zelf; als je maar niet te laat komt. In de online video spelen we alles rustig voor. Extra voor bij de oefeningen: verdeel de oefeningen ook eens op jouw eigen manier over het drumstel. Oefenen totdat je flam vat dus!'

 Olaf & CesarCheck de video waarin Olaf alle oefeningen van deel 3 voorspeelt:


Bekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 230 (juli-augustus 2022)
Vanaf 24 juni 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken