Notentip met Anderson .Paak - Fill in "Put On A Smile"

Video bij het artikel in Slagwerkkrant 230

Slagwerkkrant Plus 23-06-2022 16:06

In zijn Notentip voor Slagwerkkrant 230 (juli-augustus 2022) pakt Mark Eeftens een fijne fill van supersterdrummer Anderson .Paak. Hij speelt 'm nota bene in een ballad en dat is wel tekenend voor .Paak's eigenzinnige stijl. Het verhaal achter deze Notentip is mooi en lees je in het Redactioneel van deze editie van Slagwerkkrant, evenals de noten achter de Notentip in nieuwsrubriek OPmaat. Hier op Slagwerkkrant Plus zie je de audiovideo met daarin de gewraakte fill.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 230 (juli-augustus 2022). Vanaf vrijdag 24 juni in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.  

Bij de transcriptie voor zijn Notentip schrijft Mark Eeftens over het fragment:  
'Het gebeurt niet vaak dat een drummer een fill van vier maten mag slaan op wat je een ‘hitrecord’ zou kunnen noemen. Anderson .Paak flikt het op An Evening With Silk Sonic, het album dat hij opnam met Bruno Mars. Paak krijgt op dit album toch al veel ruimte en slaat op zijn retro klinkende kit de ene break na de andere. Deze, in het nummer Put On A Smile (op 2:49 minuten), mag er wezen! Sowieso een toffe plaat waarbij ‘even meedrummen’ er door de vele breaks, fills en accenten niet meteen in zit.'


Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 230 (juli-augustus 2022)
Vanaf 24 juni 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken