Bart Fermie op DrumDrieDaagse en soloconcert op 23 april in Amsterdam

Percussie & Patempa

Slagwerkkrant Plus 20-04-2022 22:39

In Slagwerkkrant 229, mei-juni 2022 kun je een interview lezen met Bart Fermie over zijn videoserie Patempa. Ook wordt in die editie de aankondiging gedaan dat Bart Fermie een van de docenten en clinicians op de DrumDrieDaagse 2022 zal zijn. Op zaterdag 23 april geeft hij bovendien een soloconcert in Amsterdam.


Bart Fermie gaf onlangs een geweldig soloconcert met zo ongeveer alle percussie-instrumenten die hij in huis heeft; van logdrums, tangtangs en Handsonic, tot patums, conga’s, timbales en djembé, in een cirkel opgesteld met het publiek eromheen.

Dat concert 'Solo - Evolving Sound in Time', gaat hij nog een keer spelen, op zaterdag 23 april in Amsterdam, en ook op de DrumDrieDaagse, in Musicon, Den Haag, 19-20-21 augustus 2022. 


Bart Fermie - Solo - Evolving Sound in Time
zaterdag 23 april, Teatro Munganga, Amsterdam 
19-20-21 augustus, Musicon, Den Haag, tijdens DrumDrieDaagse

Op de DrumDrieDaagse in augustus zal hij drie dagen lang aanwezig zijn om les te geven met zijn bijzondere percussie-instrumenten en het Patempa-systeem.

Meer over de DrumDrieDaagse zie je elders op deze site

Meer over Bart Fermie's Patempa zie je ook elders op Slagwerkkrant.nl

Percussieontwerper
Bart Fermie heeft voor Pearl Percussion een hele serie zeer bijzondere percussie-instrumenten ontworpen. De tang-tang is misschien wel het meest expliciet en bijzonder, maar ook heeft hij de ganzeiro en mini-ganzeiro ontworpen, de shakerine en mini-shakerine, de ago-sha’s, de agogo-pop hi en low, de patum en de flat-timb!

In deze video demonstreert hij zijn tang-tang.

 

 

zoeken
zoeken