Pim Aarden doet workshop op het Hybrid Drums Experience event, 11 mei 2022

Drummer van Bente laat de tricks of the trade van zijn hybride drummen zien

Slagwerkkrant Plus 05-05-2022 11:05

Hij is drummer en bandleider bij Bente, speelde met haar op Paaspop, en binnenkort komt Bevrijdingspop eraan. Op 11 mei is hij een van de drie drummers op ons event Hybrid Drums Experience. In Slagwerkkrant 229, mei-juni vind je een interview met hem. Hier op Slagwerkkrant.nl laten we een aantal video's zien met hem.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 229, mei-juni 2022. Vanaf vrijdag 22 april in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.  

Hybrid Drums Experience 
woensdag 11 mei, 20.15 uur - Q-Factory Amsterdam
TICKETS € 14,- (incl reserveringskosten) of € 7,- voor studenten/scholieren. Bestel je tickets bij Ticketmaster - klik hier.  

Pim Aarden (22) maakte op Eurosonic Noorderslag 2022 grote indruk bij Bente: zorgvuldig uitgedachte grooves, hier en daar een vette fill, en muziek helemaal in de trend van dit moment. Hij is daar ook de bandleider. 

Pims specialiteit is het maken van moderne popproducties. Dit doet hij in combinatie met Ableton Live 11 en de Roland SPD-SX en TM-6. Met deze middelen, zorgt hij ervoor dat studioproducties ook live tot hun recht komen. Pim: ‘Ik gebruik de SPD-SX om dingen aan te sturen via Ableton, want ik wil gewoon kunnen blijven drummen. De SPD-SX en TM-6 gebruik ik als midimodules; die sturen dus midinoten naar Ableton toe. Daarin heb ik alles geautomatiseerd, dus de filters, maar ook de sounds die automatisch switchen, zodat ik niet meer aan m’n SPD hoef te komen.' 

In het interview in Slagwerkkrant legt hij alles uit over zijn benadering. 

In een workshop die hij onlangs deed demonstreerde hij de Tempo Follower, nieuw in Ableton Live 11. 

  

I Feel For You - online collab

Check Pim's Insta: https://www.instagram.com/pimaarden 

Pim is een van de drie drummers op het Hybrid Drums Experience event, naast Davy Deckmijn en Zep.
Check meer over dit event elders op Slagwerkkrant.nl.  

Hybrid Drums Experience 
woensdag 11 mei, 20.15 uur - Q-Factory Amsterdam
TICKETS € 14,- (incl reserveringskosten) of € 7,- voor studenten/scholieren. Bestel je tickets bij Ticketmaster - klik hier.  

Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Eronder parkeren: parkeergarage Oostpoort

Hybrid Drums Experience is een project van Slagwerkkrant, Interface, Musicmaker, Roland en Ableton. 

 

zoeken
zoeken