Kasper van Kooten - Altijd bezig het ritme te bepalen

video's en audio bij het interview in Slagwerkkrant 228

Slagwerkkrant Plus 25-02-2022 08:02

In Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022) lees je een interview met Kasper van Kooten. De acteur, schrijver en theatermaker is namelijk ook gewoon drummer. Met Acda & de Munnik stond hij op Lowlands en Parkpop, en op zijn eigen platen speelt hij alle drums in. Als jochie knipte hij plaatjes uit Slagwerkkrant; nu publiceert hij een autobiografie die draait om het ritme van zijn leven: "Van Kooten En De Beat". In het interview vertelt hij er alles over; hier op Slagwerkkrant Plus zie je video's met Van Kooten als drummer en meer, en we maakten een Spotify-playlist met representatieve tracks en albums.

Dit is een extra web-item bij het artikel in Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022). Vanaf vrijdag 25 februari ligt ie in de winkel. Of je kunt deze editie nu al bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.  

door Bouke Bijlsma

In het interview vertelt Kasper van Kooten hoe Slagwerkkrant een belangrijke rol speelde toen hij als jongetje begon met drummen, en hoe je dat ook terugleest in zijn boek:

‘Ik ben heel blij met het resultaat; een puur autobiografisch verhaal, met de focus op drummen en muziek; iets wat voor mij altijd een soort ‘beste tweede’ is gebleven, omdat ik er nooit écht mijn beroep van heb gemaakt. En wat grappig is: Slagwerkkrant komt er drie keer in voor. Kijk, drummers behandelen hun instrument als een soort kunstobject. Een keyboard of een saxofoon ziet er altijd hetzelfde uit, maar drummers stellen allemaal hun eigen kit samen. Dus knipte ik als jong gastje altijd de plaatjes uit Slagwerkkrant en lag dan te kijken hoe het allemaal in elkaar stak.'

BoekomslagBoekomslag met piepjonge Kasper; achter hem zie je de foto van
Dave Weckl die hij uit SWK knipte en aan de muur prikte. 
 

Kasper van Kooten en Bertolf spelen bij De Wereld Draait Door het nummer Woorden; ter promotie van hun duo-theatervoorstelling Harde Noten in 2013   In deze video zie je hoe Kasper van Kooten drumt en tegelijk zingt tijdens een uitzending van Humberto Tan's RTL Live in 2017. Hij speelt Stemfunk, samen met Broken Brass Ensemble


Kasper van Kooten zingt en speelt Mooie Blouse, met glasrol voor vaste bassist Xander Buvelot (Voorstelling Zangzaad 2008, in Oosterpoort Groningen)Uit dezelfde voorstelling het nummer Rotonde, nu met gehele band waarin onder meer ook drummer Hans van der Hurk. Van Kooten zingt en speelt orgel.

 

Video van een jam in Het Nonnetje te Amersfoort met Kasper van Kooten Band, met onder meer Lodewijk van Gorp, en vaste begeleiders bassist Xander Buvelot en gitarist Frank Stukker. Ze spelen Something to talk about.


Check onze SPOTIFY playlist met o.a. Kasper van Kooten met Acda & De Munnik en op zijn eigen albums:

 

 


Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022)
Vanaf 25 februari 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken