Inge van der Zon - De motor achter blackmetalduo Doodswens

video's bij het interview in Slagwerkkrant 226

Slagwerkkrant Plus 28-10-2021 07:10

In Slagwerkkrant 226 (november-december 2021) lees je een interview met Inge van der Zon. Zij werd groot achterop de Harley Davidson van haar vader. De motorscene en heavy metal vormden haar op jonge leeftijd, en legden de basis voor een drumfascinatie die ze als kind omschreef als ‘het motorgeluid’. Met blackmetalduo Doodswens brengt ze begin december "Lichtvrees" uit, een organisch klinkend debuutalbum met een zeer persoonlijke lading. ‘Deze plaat vat mijn afgelopen drie jaar aan worstelingen samen.’ Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal video's bekijken.


In het interview vertelt Inge van der Zon over haar bijzondere band met Fraukje van Burg (gitaar-zang) van Doodswens.
'Muzikaal gezien is Fraukje de liefde van mijn leven. We wisten meteen dat we samen muziek moesten gaan maken. Dat verloopt heel organisch. Wat wij onze beste muziek vinden, ontstaat al jammend. Soms heb ik een beat en leg ik al neuriënd uit wat voor gitaarpartijen ik daar bij hoor. Zij voelt dan wat ik bedoel en speelt dat. En als zij een gitaarpartij speelt, kan ik die vaak meteen meespelen met mijn handen en voeten. Ik drum niet metronomisch strak en ben niet super technisch, maar het lukt me goed om haar ideeën op gevoel aan te vullen.'

  Doodswens live @Roadburn (foto: Maron Stills)


Check hieronder drie video's van Doodswens:

 

 

 

(foto: DIGINAAT)


Naast Doodswens speelde Van der Zon tot voor kort ook in meidenband Lilith (onlangs is Lilith opgegaan in het iets stevigere Riot Pill). Hieronder twee video's van Inge van der Zon met Lilith:

 

 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 226 (november-december 2021)
Vanaf 29 oktober 2021 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken