Charlie Watts - Geraakt door Charlie (1941-2021)

video's en extra's bij het IM-artikel in Slagwerkkrant 226

Slagwerkkrant Plus 28-10-2021 07:10

In Slagwerkkrant 226 (november-december 2021) schreven wij een In Memoriam-artikel over de Stones-drummer, die op 24 augustus overleed. Na die dag zagen we talloze getuigenissen van mensen die door de Stones-drummer geraakt waren, vaak als muzikant, maar zeker ook als mens. Wij noteerden een kleine verzameling van mooie reacties door bekende drummers en medemuzikanten. En ook ondergetekende doet een bescheiden duit in het zakje. Check hier op Slagwerkkrant Plus een paar mooie video's met muziek en interviews.

door Bouke Bijlsma

Voor de selectie mooie verhalen over Charlie door onder anderen Steve Gadd, Paul McCartney, Ry Cooder, Stewart Copeland en Luis Conte vertel ik hoe ik zelf als zevenjarig jongentje, al plaatjes draaiend in de werkkamer van mijn vader, geraakt werd door Charlie:


'Ik draaide een verzameldubbelelpee van The Rolling Stones (die blauwe), en daarop stond Get Off Of My Cloud. Dat nummer begint met vier zeer opgewekte maten drumgroove eindigend in een hoera-fill die mij onmiddellijk in hogere sferen bracht. Een gevoel dat ik niet kende. Het was voor mij voor het eerst dat muziek zo’n overweldigend reactie losmaakte, en op dat moment in mijn vaders werkkamer besloot ik dat ik ‘later’ ook muzikant zou worden; ik moest op zoek naar dat gevoel. Door Charlie dus, natuurlijk geholpen door de rest van The Stones. Als muziek je raakt, vergeet je dat nooit.'


Chad Smith interviewt Charlie Watts @Drumchannel.com (2015)

 

Interview uit 1993 door Bob Costas

 

Charlie Watts met zijn Boogie Woogie Project bij Jools Holland (2009)
Interview en live track

 

Compilatievideo @Pocket Percussion- Charlie Watts Tribute 1941 -2021

 

In 1997 stond Charlie Watts op de cover van slagwerkkrant SWK 77 (januari-februari 1997)

 

 

Bekijk ons uitgebreide online In Memoriam op Slagwerkkrant.nl


Lees het volledige IM-artikel in Slagwerkkrant 226 (november-december 2021)
Vanaf 29 oktober 2021 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken