Shoppen in Drumland 2.0

Fotoreportage bij het winkelportret in Slagwerkkrant 225, sept-okt 2021

Slagwerkkrant Plus 19-08-2021 13:55

De allereerste keer dat we in Slagwerkkrant repten over Terpstra Muziek was in Slagwerkkrant nummer 3 (oktober 1983). Edwin Kas en Richard Boerstra namen in 2000 het bedrijf in slag- en blaasinstrumenten over van Koos Terpstra. We bezochten de winkel in Lijnden, vlakbij Schiphol. We spreken Edwin Kas en zijn medewerkers over Terpstra Muziek Drumland in het interview in Slagwerkkrant. Hier op Slagwerkkrant.nl een fotoreportage.

In tien jaar tijd is Drumland aan de Melbournestraat 2 in Lijnden geëvolueerd tot een perfect ingerichte winkel met een enorm brede voorraad aan akoestische en elektronische drums, bekkens, percussie en klassiek slagwerk.

v.l.n.r. Edwin Kas, Richard Boerstra, Raymond Blahowetz, Frank Kamperman en Rogier van Roosmalen


Eyecatcher als we binnenkomen is de Asba drumkit, die we in Slagwerkkrant 222, maart-april 2021, hebben getest. Daarachter een aantal Ludwig drumstellen, het merk dat Fentex Percussion – ook een bedrijf van Kas en Boerstra – al jaren importeert voor diverse Europese landen, en zó goed op de kaart heeft gezet dat het gros van de professionals in de Benelux op Ludwig speelt.

Edwin Kas: ‘Natuurlijk hebben we veel Ludwig kits in de winkel staan, maar je moet niet de fout maken je eigen merk naar voren te schuiven. We hebben alle merken staan! We importeren ook Istanbul bekkens, maar je ziet hier meer bekkens van de andere merken; van Paiste tot Sabian, van Meinl tot Zildjian.’


Frank Kamperman

 
Raymond Blahowetz


Rogier van Roosmalen


De posters van alle clinics en festivals op het Slagwerkkrant Podium bij Terpstra Drumland


foto's door Dennis Boxem

www.terpstra-muziek.nl/drums-overzicht 

 

 

zoeken
zoeken