Alle afleveringen van Drumpraat op een rij

Sietse Huisman start Seizoen 2 van reeks video-ontmoetingen

Slagwerkkrant Plus 12-05-2021 14:05

Het was een toeval waarbij dingen schijnbaar natuurlijk op hun plaats vallen. Begin 2020 was Sietse Huisman als professioneel drummer net begonnen om zijn online aanwezigheid eens op te waarderen. Met een website, online lespakketten, en een vergevorderd plan voor een serie video-interviews met bekende Nederlandse drumcollega’s. En toen begon de lockdown. Funest voor de drumpraktijk, maar het bood ook ruimte. Inmiddels staan er 8 mooie afleveringen online van “Drumpraat”. Wij zetten ze hier voor je op een rij, zodat je ze lekker kunt bingen. En sinds begin deze maand staat aflevering 1 van Seizoen 2 online (met Cyril Directie)!

door Rick Lemmens

Iedere aflevering van 'Drumpraat' volgt een vaste formule: Sietse en zijn gast voeren een gesprek waarin het drumstel, de carrière en de aanpak van de drummer worden behandeld. Daarna wordt er naar hartenlust gedrumd en gefilosofeerd. Momenteel bestaat de serie uit één seizoen van acht afleveringen. Vorig jaar liet hij weten dat hij een tweede seizoen er zeker in zat, en de eerste aflevering daarvan staat inmiddels ook online, met Cyril Directie, met ook een mooi eerbetoon aan Oscar Kraal.


Seizoen 1
Aflevering 1: Emanuel Afriyie
Emmanuel Afriyie (Kenny B., Arp Frique en Frenna)  vertelt niet alleen over zijn drumset en specifieke sound, maar ook over zijn eigen merchandise met als motto ‘Stick To Your Dreams’.

 

Aflevering 2: Joey de Boer
Joey de Boer (Delain) houdt de fills liever simpel, met af en toe iets complex om het publiek te verrassen. Hoewel zijn setup live gigantisch is, vindt hij het belangrijkst om de muziek te dienen.

 

Aflevering 3: Koen Herfst
Koen Herfst (Vandenberg, Voodo Chambers en Dumlust) komt niet alleen om over zichzelf te praten, maar geeft ook een les over dubbele pedalen. Hij vertelt over zijn unieke ervaringen, zoals toen hij met drumstel en al door het dak van de Amsterdam Arena naar beneden werd gelift.


 

Aflevering 4: Mickey Fisser
Mickey Fisser (Andre Hazes jr. en Lil’ Kleine) vertelt in deze aflevering over zijn drumlessen van Eric Moore en waarom hij eigenlijk nooit met bekkens kleiner dan 18” speelt.

 

Aflevering 5: Lucas van Merwijk
Lucas van Merwijk heeft het over hoe hij bij zijn geheel eigen stijl (latin-ritmes vertalen drumstel) ontwikkelde, na een verleden in de punkrock, dankzij de latin scène in Amsterdam.

 

Aflevering 6: Martin Verdonk
Martin Verdonk (Prince, Santana en Ilse de Lange) vertelt over zijn conga-cursus in Cuba die hij drie keer volgde en de hoe daar ritmes heel anders in elkaar steken dan hier in het westen.

 

Aflevering 7: Marcel Serierse
Marcel Serierse (Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Tom Beek Quintet) heeft het over zijn leerproces, vanaf zijn eerste drumstel toen hij 6 was, tot aan zijn studie aan het Conservatorium. Een groot deel van zijn vaardigheden deed hij op door met platen mee te spelen.

 

Aflevering 8: Marijn van den Berg
Marijn van den Berg (Marcel Fisser band, Nick & Simon en Jan Akkerman) spreekt met Sietse over zijn werk met verschillende Nederlandse artiesten en hoe hij zijn speelstijl aanpast aan de muzikanten.

zoeken
zoeken