U Vraagt Wij Spelen - Op Kruistocht 1 - video
Video bij de cursus van Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase
Slagwerkkrant Plus 13-08-2020 10:08
Op hun vaste cursuspagina 'U vraagt wij spelen' van Slagwerkkrant 219 (september-oktober 2020) slaan Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase een nieuwe weg in. Zij begeven zich op het pad van de polyritmiek waarbij de ritmes elkaar ook nog continu kruisen. Op kruistocht over het drumstel dus. Zoals je gewend bent speelt Olaf de oefeningen voor en praat hij je erdoorheen.

 

In Slagwerkkrant 219 vertellen Cesar en Olaf over deze nieuwe cursusserie:

Kort na een onvergetelijke masterclass van Virgil Donati bij MusicStation – wát een power! –stond ene David Jones voor de deur. Hij bleek samen met Donati tot de Australische drumtop te behoren, en ging qua finesse nog een stapje verder. Tijdens zijn workshop vroeg hij vier mensen een getal van 1 tot 6 te noemen, en vervolgens speelde hij de genoemde getallen moeiteloos met vier ledematen. De getallen laten rouleren tussen vier ledematen was ook geen probleem. ‘Einstein op drums’ gaat ons wat ver, maar het inspireerde ons wel tot deze cursus.

Polyritmiek is wanneer er verschillende (constante) ritmes tegen elkaar in worden gespeeld. De ritmes kruisen elkaar daarbij voortdurend; we gaan dus op Kruistocht. Als het onderstaande nieuw voor je is, begin dan heel simpel op een oefenpad, of speel de ritmes tussen hihat/bekken en snaredrum. Tussen floortom en snare klinkt ook heel goed. Hou het simpel!

De noten bij deze versie vind je uiteraard op de vaste plek in Slagwerkkrant 219.

 

Ook tijdens de Virtuele DrumDrieDaagse heeft Olaf Fase aandacht gegeven aan 'Op Kruistocht'. Bekijk de clinic hier: 

 

Bekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 219 (september-oktober 2020)
Vanaf 14 augustus 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl