Spelen met Virgil Donati - video
video's bij de cursus van Mark Eeftens in SWK 216
Slagwerkkrant Plus 20-02-2020 11:02
Op zijn vaste cursuspagina "Spelen" in Slagwerkkrant 216 (maart-april 2020) gaat Mark Eeftens aan de slag met de nieuwste solo-cd van Virgil Donati: "Ruination". Hij koos voor het begin van het nummer "Castle Bastards", en noteerde daarvan een lekkere lap noten. Hier op Slagwerkkrant Plus vind je een video van die track (met alleen audio) en een mooie video-doc over the making of "Ruination".

 

Bij zijn transcripties schrijft Mark over Donati:

Hij is nog steeds één van de grootste drumtovenaars van de planeet. Op zijn recente album Ruination bewijst hij dat hij nog volop meetelt in de hoogste gelederen van het stevig en virtuoos drummen. De plaat staat bol van de drummistische hoogstandjes met een prima geluidskwaliteit. De metrische modulaties, beat displacements en tempo/maat-wisselingen vliegen je om de oren met vaak duizelingwekkende snelheid.

Ik koos voor het eerste stuk van het eerste nummer Castle Bastards vanaf 0:03 minuten. Het klinkt alsof het versneld wordt afgespeeld, maar op je eigen tempo is dit nog redelijk speelbaar. (...) Het laatste stuk doet denken aan Loot van Jojo Mayer’s Nerve maar dan ‘on crack’.

foto: Dennis Boxem

 

Albumversie Castle Bastards (audio-video)

 

The making of Ruination (24 min docu)

Bekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 216 (maart-april 2020)
Vanaf 20 februari 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl