Stephanie Mannaerts over haar Gretsch kit

Extra's bij het artikel in Slagwerkkrant 212

Slagwerkkrant Plus 13-06-2019 12:06

In de rubriek OPmaat van Slagwerkkrant 212 (juli-augustus 2019) lees je een artikel waarin Stefanie Mannaerts vertelt over haar Gretsch USA Custom drumkit. Het was een bewerking van een groter artikel in zusterblad Musicmaker (in de rubriek "De Grote Liefde"); dat wij van harte aanbevelen. Zelf spraken wij de drumster van Brutus uitgebreid in 2017, toen de Belgische band furore maakte op Eurosonic Noorderslag (Slagwerkkrant 198). Als je klikt op het pdf-icoon onder DOWNLOAD, kun je het bekijken. Je kunt hieronder ook nog een paar lekkere video's van Brutus checken.

 

In het artikel in Slagwerkkrant vertelt Mannaerts over haar haar grote liefde onder meer:

‘Deze Gretsch is mijn dierbaarste bezit en mocht hij ooit gestolen worden: binnenin de toms heb ik met viltstift mijn naam geschreven, dus ik weet hem altijd terug te vinden. Eigenlijk heeft hij maar één nadeel en dat is de kleur: Cherry Wood. Ik vind die echt afgrijselijk! Ik had veel liever Sparkle gewild. Misschien is het over twee jaar, als ik deze tien jaar heb, een goed moment voor een ander drumstel. Dat zal zeker weer hetzelfde model worden, alleen in een mooiere kleur. ’

foto Henk Veenstra

 

   
Gretsch USA Custom bass                Mannaerts' snaredrumvel

 

Hier speelt Brutus War live @Rain City
(wacht tot de drums invallen!)

 

 

Brutus speelt Horde II

 

Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 212 (juli-augustus 2019) en check ook de rubriek De Grote Liefde in Musicmaker 467 (juli-augustus 2019) en/of de site van Musicmaker.

zoeken
zoeken