Anthony Marck Amirkhan - Sevdaliza en sheds

Video's bij het interview in Slagwerkkrant 205

Slagwerkkrant Plus 12-04-2018 14:04

In Slagwerkkrant 205 (mei-juni 2018) lees je een interview met Anthony Amirkhan. Wij kenden de Amsterdamse drummer al via onze veelvuldige verslagen van de shed sessions die hij mede-organiseerde met Shedsessions.nl, en daarbij viel zijn spel al behoorlijk op. Sinds kort is hij echter de vaste drummer van Iraans-Nederlandse zangeres Sevdaliza en tourt hij met haar de wereld rond. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal video's bekijken; met Sevdaliza en tijdens een shed session.

 

In het artikel in Slagwerkkrant 205 schrijven wij over Amirkhan's spel:

Het is opvallend hoe goed de mysterieuze synthesizer-gebaseerde muziek van de Iraans-Nederlandse zangeres samengaat met Amirkhans losse, intuïtieve speelstijl.

 

Anthony Amirkhan live met Sevdaliza (foto Zong Lin)

 

Zelf zegt hij:

‘Mijn muzikale opvoeding komt uit de kerk, maar ik heb ook lang in punk- en metalbands als Noon en Five Broken Trees gespeeld. Door The Shed Sessions (...) raakte ik steeds meer geïnteresseerd in funk en fusion. Door die combinatie vind ik het leuk om keihard te spelen, en dat kan in deze muzikale situatie ook verrassend goed. Er zijn soms van die ontknopingen waar we helemaal los mogen gaan.’

 

Anthony Amirkhan live met Sevdaliza (foto Ryan Kearney)

 


Check it out tijdens deze video van Amirkhan met Sevdaliza, live in Utrecht; ze spelen de song Hubris, vanaf 2:04 minuten kun je Amirkhan's vrije rol goed horen:

 

Hier zie je Amirkhan (links) tijdens een shed session op het Slagwerkkrant Podium bij Drumland (Lijnden) in 2014 met Amerikaanse gospeldrummer Deronn Bash Woodside (midden) en Fabian Benjamins (rechts):

 

Bekijk het volledige interview in Slagwerkkrant 205 (mei-juni 2018)

zoeken
zoeken