Cursus Spelen met Jon Theodore - extra noten
Meer transcripties en audio bij de cursus in Slagwerkkrant 204
Slagwerkkrant Plus 22-02-2018 12:02
In zijn vaste cursuspagina "Spelen" gaat Mark Eeftens voor Slagwerkkrant 204 (maart-april 2018) aan de slag met Jon Theodore, drummer van Queens Of The Stone Age (QOTSA). Van het nieuwe album "Villains" maakte hij transcripties van vier tracks en hier op Slagwerkkrant vind je nog een vijfde transcriptie. Verder kun je alle nummers van dat album hier beluisteren via de Spotify-player.

 

In het magazine zegt Mark Eeftens over het drumwerk van Theodore:

In een band waar iedereen goed kan drummen, moet je een begenadigd drummer op de kruk hebben. Dat zit bij Queens Of The Stone Age wel goed: John Theodore speelde met Mars Volta veel ingewikkelde drumpartijen en schrikt niet meer zo snel. Alles wat hij in het interview vertelt (zie vanaf pagina 26), is goed terug te horen op het nieuwe album Villains. De drums en bekkens zijn gortdroog opgenomen, en je kunt horen dat over élke noot is nagedacht. Alle drumpatronen zijn opgebouwd uit blokjes van twee, vier of meer maten; ze gaan hand in hand met de al even strakke gitaarriffs.


Jon Theodore - foto Will Ireland 

 

Check hier de transcriptie van Head Like A Haunted House:

 


Jon Theodore - foto Will Ireland

 

Hieronder in de Spotify-player kun je het album Villains beluisteren:

 

 

Bekijk de volledige curusus met transcripties in Slagwerkkrant 204 (maart-april 2018), en blader dan meteen naar pagina 26 voor het uitgebreide interview met Jon Theodore.