Spelen met Josh Dun - video en audio

Video en audio bij de cursus in Slagwerkkrant 190

Slagwerkkrant Plus 15-10-2015 17:10

In aflevering 82 van zijn cursusrubriek "Spelen" in Slagwerkkrant 190 (nov-dec 2015) ging Mark Eeftens in de weer met de beats van Josh Dun, drummer van het duo Twenty One Pilots. Op de cursuspagina vind je maar liefst 13 fragmenten van zijn strakke en creatieve dancebeats uitgeschreven. Hier op Slagwerkkrant Plus presenteren we twee live-video's van Twenty One Pilots en het volledige studioalbum "Blurryface" via Spotify.

 

In zijn cursus beschrijft Mark Eeftens hoe Josh Dun op Lowlands 2015 in het oog sprong met een bijzonder actie:

Op Lowlands viel het duo Twenty One Pilots al behoorlijk op. Drummer Josh Dun ging namelijk crowdsurfen op een houten vlondertje waar hij compleet met drumstel bovenop stond. Het was de lekkere dubstep-achtige groove van Lane Boy die me nieuwsgierig maakte naar de rest van de onlangs verschenen cd Blurryface.


Bekijk hier de video van dit moment op Lowlands 2015:

 

Maar het gaat Mark natuurlijk om de muziek en dan in het bijzonder de bijzondere beats van Josh Dun:

Het album blijkt een caleidoscoop van moderne ritmes. Dubstep, r&b, hiphop, drum ’n’ bass, glitch, pop/rock; het komt allemaal voorbij. Supergelikt, ongetwijfeld strakgetrokken, maar onweerstaanbaar lekker gaan de liedjes telkens onverwachte zijstraten in met verrassende breaks en tempo/groove-wisselingen.

Twenty One Pilots met links Josh Dun

 

In deze video speelt Twenty One Pilots Stressed Out live @IHeart Live

 

Beluister hier het volledige album Blurryface van Twenty One Pilots via Spotify

 

Bekijk de volledige cursus Spelen in Slagwerkkrant 190 (nov-dec 2015)

zoeken
zoeken